15 personen

30 minuten

40g pistachenoten

40g pecannoten

70g suiker

1 ei

50g bloem

400g slagroom

200g Ponthier mangopuree

9 blaadjes gelatine

200g Ponthier frambozenpuree

200g Ponthier passiefruitpuree

Ponthier fruitmousse taart

Bodem
Verwarm de oven op 175°C. Hak de pistache- en pecannoten fijn in een keukenmachine. Doe het ei en de suiker in een kom en mix het tot het volume verdrievoudigd is.

Voeg het notenmengsel bij het eimengsel en voeg al mixend de bloem toe. Giet het mengsel in een taartvorm en bak de bodem in 20 minuten gaar.

Mangomousse
Klop de helft van de slagroom stevig. Laat 3 blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water en los vervolgens op in drie eetlepels heet water. Voeg de mangopuree toe.
Mix de slagroom en de mangopuree samen tot één geheel. Giet de mango mousse op de afgekoelde notenbodem en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Frambozenmousse
Klop de andere helft van de slagroom stevig. Laat 3 blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water en los vervolgens op in drie eetlepels heet water. Voeg deze bij de frambozenpuree.

Mix de slagroom en de frambozenpuree samen tot één geheel. Giet de frambozenmousse op de opgestijfde mangomousse laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Passiefruit-topping
Laat de laatste 3 blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water en los vervolgens op in drie eetlepels heet water. Voeg de passiefruitpuree toe.

Giet dit mengsel over de opgestijfde frambozenmousse en plaats de taart terug in de koelkast.

Afwerking
Voor een mooi resultaat laat je de taart een 6 uur in de koelkast opstijven. Decoreer de taart eventueel met plakjes mango of frambozen.

GROENTE- EN FRUIT PUREES

Ponthier purees

De meeste van de Ponthier purees bestaan voor 100% uit puur groente of fruit. De andere varianten bestaan uit minimaal 90% puur fruit en maximaal 10% pure rietsuiker zonder additieven.

Meer recepten