10 personen

30 minuten

1-2 kleurrijke groentes zoals gekleurde peen en watermeloenradijs

Munt naar smaak

Koriander naar smaak

10 rijstvellen

100g glasnoedels

150g kipgehakt

4 el. chilisaus

1-2 el. zonnebloemolie

1 limoen

15g ongezouten pinda’s

Chilisaus

Kleurrijke spring rolls

Snijd een gedeelte van de kleurrijke groentes in dunne, halve maantjes en een gedeelte julienne. Hak de munt, koriander en pinda’s fijn.

Verhit de zonnebloemolie in een koekepan en bak het kipgehakt rul. Voeg nu de chilisaus toe en bak nog even door totdat het gehakt goudbruin en een beetje plakkerig is.

Kook de glasnoedels in 3-4 minuten in ruim water. Giet af.

Laat één rijstvel weken in een kom met warm water. Spreid vervolgens een rijstvel uit op een bord, verdeel de gekleurde groentes, verse kruiden, pinda’s, glasnoedels en het kipgehakt in het midden van het rijstvel. Vouw de zijkanten van het rijstvel dicht en rol vervolgens op tot er een soort loempia ontstaat. Herhaal met de rest van de rijstvellen.

Serveer met de partjes limoen en de chilisaus.

GROENTE – WORTELS & KNOLLEN

Gekleurde wortel

Wist je dat wortelen in allerlei kleuren bestaan? Naast de welbekende oranje soort, bestaan er ook witte, paarse, zwarte, rode, gele en paars-oranje wortelen. Deze vrolijke wortelen zorgen voor een kleurrijk feestje op je bord!

LEES VERDER

Meer recepten