4 stuks
10 minuten
4 mini matzes
100g gerookte zalm
1 rijpe avocado
sap van 1/2 limoen
Peper en zout naar smaak
1 fingerlime
Verse dille
Zalm-avocado taartje met citruscaviaar
Snijd de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Doe de avocado samen met het limoensap, snufje zout en peper in een kom en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel.
Besmeer elke matze met een laagje avocadocrème. Drapeer hier de zalm overheen als een bloem. Snijd de fingerlimes doormidden en knijp voorzichtig de parels eruit. Decoreer met de parels en verse dille.

— CITRUS
Fingerlimes
Fingerlimes kunnen het best worden omschreven als citruskaviaar. Sap barst uit de kleine parels wanneer erop gebeten wordt en resulteert in een fris-zure smaak die het meest lijkt op een combinatie van citroen, limoen en grapefruit.
— FRUIT
Avocado
De immens populaire avocado is met zijn romige vruchtvlees en licht noot-achtige smaak een echte allemansvriend. Een avocado is erg veelzijdig en kan gebruikt worden in hartige en in zoete gerechten.