2 personen
15 minuten
1 horned melon (kiwano)
4 bollen yoghurt ijs
1 limoen
hot honey naar smaak
fijngehakte pistachenootjes
verse muntblaadjes
Froyo with a spike
Halveer de horned melon (kiwano) en lepel het vruchtvlees in een schaaltje. Leg de uitgeholde schillen opzij – die gebruiken we later als tropische ijscoupes.
Snijd de limoen doormidden en pers één helft uit boven het vruchtvlees. Meng dit door elkaar.
Verwarm de honing met een snuf chilivlokken in een klein pannetje op middelhoog vuur. Roer tot de honing mooi vloeibaar is en de chili zijn werk doet. Laat het even afkoelen en meng daarna met het horned melon-limoen mengsel. Pas de hoeveelheid aan naar smaak – voor een perfect zoet-fris tropisch sausje met een licht pittige twist.
Schep in elke schil 2 bollen ijs. Lepel daar het horned melon-limoen-hot honey mengsel overheen als exotische topping. Strooi als finishing touch de pistachepoeder erover en maak af met wat verse muntblaadjes. Een tropisch kunstwerk om van te genieten!
Liever wat extra pit? Geef het geheel een extra drizzle hot honey of strooi er wat extra chillivlokken over.

— FRUIT
Kiwano
Dit stekelige fruit is familie van de komkommer en meloen. Door de stekeltjes wordt de kiwano ook welk ‘horned melon’ genoemd. De binnenkant van een kiwano bevatten kamers met ‘drillerige’ zaadjes. Dit is eetbaar en brengt een lekkere, frisse smaak met zich mee.