NIEUWS

Happy Halloween

Trick or Treat! Eind oktober staat in het teken van Halloween. Huizen worden versierd met spinnenwebben en we zien weer overal de uitgeholde pompoenen met uitgesneden gezichten bij de voordeur opduiken. Halloween is een traditioneel feest wat jaarlijks gevierd wordt en wereldwijd steeds populairder word. Deze traditie is overgewaaid vanuit Ierland, waar de Kelten duizenden jaren geleden op 31 oktober oudejaarsavond vierden en tijdens deze avond de geesten van de overledenen herdachten. De uitgeholde pompoen met lampjes erin staat symbool voor de dolende geesten en is wereldwijd het bekendste symbool van Halloween. In de negentiende eeuw werd Halloween door Ierse immigranten naar de Verenigde Staten gebracht. Tegenwoordig is het meer een griezelig kinderfeest. Tijdens Halloween gaan de kinderen ’s avonds als het donker word verkleed langs de huizen voor een ’trick or treat’.

Bekijk hier ons assortiment van pompoenen en maak het Halloween feest compleet met sierpompoenen en smaakvolle gerechten met pompoen in de hoofdrol!

Sierpompoen

PRODUCT

Sierpompoenen

Sierpompoenen (of sierfruit of sierkallebassen) is een plantensoort die afkomstig is uit de komkommerfamilie en zoals de naam al doet vermoeden, niet eetbaar. Wél staan ze natuurlijk erg leuk als decoratie in huis of bij de voordeur. In de herfst zie je ze dan ook overal opduiken en worden ze ook veel gebruikt als decoratie voor het Halloweenfeest. De sierpompoenen zijn leverbaar in veel verschillende vormen, kleuren en maten.

NAAR SIERPOMPOENEN

PRODUCT

Mini pompoen ‘Jack be little’

De pompoen ‘Jack be little’ is, zoals de naam al doet vermoeden, een kleine pompoen en is ongeveer net zo groot als een vuist. Het is de kleinere variant van de klassieke Halloweenpompoen, heeft een mooie dieporanje kleur en is vol van smaak. Deze pompoentjes zijn dankzij hun kleine formaat erg opvallend en heel lekker om te vullen of in zijn geheel te roosteren.

NAAR MINI POMPOEN ‘JACK BE LITTLE’
Mini pompoen Jack be Little
Spaghettipompoen

PRODUCT

Spaghettipompoen

De spaghettipompoen heeft een hele bijzondere eigenschap. Ongekookt lijkt hij nog weinig bijzonder, maar de magie begint wanneer hij gekookt is. Dan verandert het vruchtvlees in dunne slierten die lijken op spaghettislierten. En natuurlijk kan je deze ook zo gebruiken! Een leuk alternatief voor gewone spaghetti.

NAAR SPAGHETTIPOMPOEN

PRODUCT

Muskaatpompoen

Deze prachtige pompoen heeft een nootachtige, kruidige smaak die een beetje doet denken aan nootmuskaat, wat natuurlijk de naam verklaart. De muskaatpompoen is een grote gebolde pompoen met een stevige harde schil en oranje vruchtvlees. Binnenin zit de vrucht vol met grote platte zaden. De muskaatpompoen is een pompoen die je met Halloween vaak voorbij ziet komen als decoratie.

NAAR MUSKAATPOMPOEN
Muscat pompoen
Kabocha

PRODUCT

Kabocha pompoen

Wat ons betreft de lekkerste pompoen uit ons assortiment! De pompoen is van binnen diep oranje, en heeft een donkergroene schil met lichtgroene strepen. De smaak wordt vaak vergeleken met tamme kastanje maar dan zonder de nare structuur van tamme kastanje. De pompoen is lekker zoet en romig.

NAAR KABOCHA POMPOEN

PRODUCT

Hokkaido pompoen

Deze vrij kleine, van oorsprong Japanse pompoensoort, heeft zowel eetbaar vruchtvlees als een eetbare schil. De smaak zou kunnen beschreven als mild, zacht, vol, nootachtig en zoet. Door zijn kleine formaat is hij erg gewild.

NAAR HOKKAIDO POMPOEN
Hokkaido
Flespompoen

PRODUCT

Flespompoen

Deze flesvormige pompoen smaakt heerlijk zoet en nootachtig. Van binnen is de pompoen prachtig oranje en het vruchtvlees is zacht en vlezig. De schil is eetbaar en er zitten maar weinig draden en zaden in. Makkelijk te bereiden dus!

NAAR FLESPOMPOEN