Broodvruchtfrietjes
1 rijpe broodvrucht
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
1 tl paprikapoeder (optioneel)
Avocado-Limoendip
50g crème fraîche
3 el limoensap
5 takjes koriander, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Broodvruchtfrietjes met Avocado-Limoendip
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de broodvrucht en snijd deze in frietjes van ongeveer 1 cm breed. Meng de frietjes met olijfolie, zout, peper en eventueel paprikapoeder in een kom. Leg de frietjes verspreid op een bakplaat met bakpapier en bak ze circa 20-25 minuten of totdat de frietjes goudbruin en lekker knapperig zijn. Schud ze geregeld om zodat ze aan alle kanten gebakken zijn.
Terwijl de frietjes in de oven worden gebakken, maken we de Avocado-Limoendip. Snijd de avocado door de midden, verwijder de pit en schep het romige vruchtvlees eruit. Druk het vruchtvlees met een vork plat en voeg hier het limoensap, fijngehakte koriander en knoflook toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.
Serveer de knapperige broodvruchtfrietjes op een mooie schaal met daarbij een apart schaaltje voor de avocado-limoendip. Geniet van deze smaakvolle en exotische combinatie!
— FRUIT
Broodvrucht
De naam van deze bijzondere vrucht is afgeleid van de textuur wanneer deze wordt gekookt, die lijkt een beetje op die van vers gebakken brood. De smaak doet echter meer denken aan die van aardappel en zo kan hij ook gebruikt worden. Voor veel Polynesiërs is broodfruit al generaties lang een van hun belangrijkste voedselbronnen.