4 personen
1 uur

Leche de Tigre
Sap van 1 grapefruit
Sap van 1 sinaasappel
Sap van 2 limoenen
3 tl. Aji Amarillo pasta
5 plakjes gember
1 teentje knoflook (fijngehakt)
Enkele takjes verse koriander


Ceviche
300g zeebaars (in blokjes gesneden)
240 ml Leche de Tigre
1 watermeloenradijs (in dunne plakjes)
1 Aji Amarillo (in ringen)
1 bosui (in ringetjes)
Korianderblaadjes
Muntblaadjes
Granaatappelpitjes
Kokosmelk
Peper en zout
Tortillachips

Ceviche Colorado!

Leche de Tigre
Meng alle ingrediënten door elkaar en giet in een weckpot. Zet tot gebruik in de koelkast. Met deze basis kan je onderstaande ceviche maken.

Ceviche
Giet de tijgermelk over de zeebaarsblokjes en meng goed. Laat de ceviche afgedekt marineren in de koelkast gedurende 30 minuten, zodat de vis kan ‘garen’ in de zure ‘Leche de Tigre’. Schep de ceviche in kommen en verdeel de watermeloenradijs, Aji Amarillo, bosui, koriander, munt en granaatappelpitjes over de kommetjes. Lepel er ten slotte wat van de overgebleven tijgermelk overheen en voeg een scheutje kokosmelk toe. Serveer met de tortillachips.

Leche de Tigre

FRUIT

Granaatappel

De granaatappel ziet eruit als een grote, roze-rode appel met een leerachtig schild. Wanneer je de vrucht open breekt of snijdt, zie je de ontelbare rode pitjes. Deze pitjes smaken zoet en lichtzuur en hebben een fijne, knapperige bite. Ze worden dan ook vaak gebruikt als een topping over yoghurt en salades.

LEES VERDER

GROENTE PEPERS

Aji Amarillo

Een oranje, zeer fruitige en aromatische chilipeper uit Peru, welke qua smaak vergelijkbaar is met paprika’s of een madame jaenette, maar dan een stuk minder pittig. De Peruaanse aji (chilipepers) is samen met ui en knoflook een vast onderdeel van de ‘heilige drie-eenheid’ van de Peruaanse keuken.

LEES VERDER

GROENTE WORTELS EN KNOLLEN

Gekleurde radijs

Gekleurde radijs komt oorspronkelijk uit China en is 5 centimeter groter dan de gewone radijs. De radijs is van buiten witkleurig, maar van binnen kan hij rood, blauw, green, roze of roze-groen zijn. Die laatste variant noemen we ook wel watermeloenradijs.

LEES VERDER

Meer recepten