15 personen
90 minuten

200 g tarwe biscuits

100 g ongezouten, gesmolten roomboter

600 g roomkaas

200 g kristalsuiker

3 eieren

3 eidooiers

1/2 el. vanille extract

Sap en rasp van 1 bergamot

150 ml slagroom

165 ml kokoscrème

Rasp van 1 bergamot

Cheesecake met een fris zure bite!

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens met de gesmolten boter. Druk het mengsel in een cakevorm en zet opzij in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de roomkaas met een mixer tot een gladde massa. Meng vervolgens de eieren, eidooiers, vanille-extract en het sap en de schil van 1 bergamot en blijf mixen tot het een glad mengsel is. Schep het mengsel op de koekjesbodem. Dek de cake helemaal af met aluminiumfolie en zet de cake vervolgens in een grote ovenschaal gevuld met gekookt water. Bak 60 minuten in de oven.

Meng de slagroom met de kokosroom. Bestrijk de cake met de kokosroom en bestrooi met bergamotschil.

CITRUS

Bergamot

Bergamot wordt ook wel geluksfruit genoemd en is een kruising tussen een citroen en een bittersinaasappel. Het typerende vruchtvlees heeft een kalmerende en opbeurende werking. Niet zo vreemd dus dat deze Italiaanse citrusvrucht veel gebruikt word in parfums, maar ook in de welbekende Earl Grey thee. De citrusvrucht dankt zijn naam aan de plaats waar deze vandaan komt: de Italiaanse stad Bergamo.

LEES VERDER

Meer recepten