15 personen
90 minuten
200 g tarwe biscuits
100 g ongezouten, gesmolten roomboter
600 g roomkaas
200 g kristalsuiker
3 eieren
3 eidooiers
1/2 el. vanille extract
Sap en rasp van 1 bergamot
150 ml slagroom
165 ml kokoscrème
Rasp van 1 bergamot
Cheesecake met een fris zure bite!
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens met de gesmolten boter. Druk het mengsel in een cakevorm en zet opzij in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de roomkaas met een mixer tot een gladde massa. Meng vervolgens de eieren, eidooiers, vanille-extract en het sap en de schil van 1 bergamot en blijf mixen tot het een glad mengsel is. Schep het mengsel op de koekjesbodem. Dek de cake helemaal af met aluminiumfolie en zet de cake vervolgens in een grote ovenschaal gevuld met gekookt water. Bak 60 minuten in de oven.
Meng de slagroom met de kokosroom. Bestrijk de cake met de kokosroom en bestrooi met bergamotschil.
— CITRUS
Bergamot
Bergamot wordt ook wel geluksfruit genoemd en is een kruising tussen een citroen en een bittersinaasappel. Het typerende vruchtvlees heeft een kalmerende en opbeurende werking. Niet zo vreemd dus dat deze Italiaanse citrusvrucht veel gebruikt word in parfums, maar ook in de welbekende Earl Grey thee. De citrusvrucht dankt zijn naam aan de plaats waar deze vandaan komt: de Italiaanse stad Bergamo.