Okraspiesjes
12 okra
2 el. olijfolie
Satéprikkers
Limoenzout
1 el. zeezout
1 tl. limoenschil (fijngeraspt)
1/2 tl. suiker
Misosaus
3 el. miso
2 el. sesamolie
1 el. witte wijn- of rijstazijn
Sap van een 1/2 sinaasappel
1/2 el. sojasaus
1/2 el. honing
1 tl. gembersiroop
2 el. geroosterde sesamzaadjes
Gegrilde okra
Gebruik je houten satéprikkers, laat deze dan eerst even weken in water zodat ze niet verbranden tijdens het grillen.
Meng het zeezout met de fijn geraspte limoenschil en suiker in een klein kommetje.
Meng de ingrediënten voor de misosaus in een kom tot er een gladde saus ontstaat. Houd een theelepel van de geroosterde sesamzaadjes apart voor de garnering.
Was de okra en snijd de steeltjes af. Rijd de okra aan de satéprikkers. Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Bestrijk de okra spiesjes lichtjes met olijfolie. Grill de okra spiesjes zo’n 3 minuten per kant, totdat ze licht gebladerd en gaar zijn. De okra moet nog knapperig blijven.
Bestrooi de spiesjes met limoenzout en sesamzaadjes naar smaak.
Dip de okra’s in de misosaus en eet smakelijk!
— GROENTE
Okra
Okra is een heerlijke, tropische groente. Het heeft een mooie, fris-groene kleur en een pittige smaak die perfect is om gerechten wat meer smaak te geven. Grappig feitje: Engelsen noemen okra ook wel ‘’ladies fingers’’, refererend naar de langgerekte vorm van deze groente.