4 persons

30 minuten

Voor het schuim
250 g volle yoghurt naturel
75 g poedersuiker
125 g slagroom

Voor de appels
1 Kissabel®-appel
3 eetlepels citroensap
Voor het knapperige element
1 pakje havercrunch

Voor de appel- en saffraanjam
1 Oranje Kissabel®-appel
70 g suiker
100 gram water
1 citroen
1 g saffraanpoeder

Kissabel® cups

Voor het schuim
Haal alle koude ingrediënten rechtstreeks uit de koelkast en mix met een blender of mixer tot er een schuimige consistentie ontstaat. De room moet perfect opgeklopt zijn: pas op dat je niet te lang doorgaat, want dan verandert hij in boter. Voor een optimaal resultaat bereid je het schuim vlak voor het serveren of gebruik je een sifon.

Voor de appels
Snijd de appels in luciferstokjes en giet het citroensap erover.

Voor de appel- en saffraanjam
Kook het water en de suiker en voeg dan de dun gesneden appel en de schil van de citroen toe. Kook tot het zacht is, voeg de saffraan toe en haal van het vuur. Laat afkoelen. Voeg het citroensap toe en mix fijn, bij voorkeur met een staafmixer. Bewaar in de koelkast tot het opdienen.

Serveren
Neem een glas en schep een laagje havercrunch, een laagje schuim en een laagje jam in. Maak het geheel af met de appelluciferstokjes.

Kissabel cups

FRUIT

Kissabel® appels

Kissabel® heeft een intens rode schil en kenmerkende lenticellen (gepigmenteerde puntjes). Maar wat deze appel écht bijzonder maakt is het felrode vruchtvlees en geweldige smaak met smaaktonen van bessen. Kissabel® is veel meer dan een mooie naam; het is een compleet nieuwe appel met een nieuw verhaal.

READ MORE

More recipes