3 porties

30 minuten

Tostones:

2 groene bakbananen
zonnebloemolie
zout

Aji Criollo dipsaus:

3 pepers (zonder zaadjes)
1 ui, gehakt
2 tenen knoflook, fgepeld
1/2 bosje verse koriander
1/2 limoen, geperst
1/2 kopje water

Knapperige patacones met pittige Aji Criollo dipsaus

Schil de bakbananen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg de plakjes naast elkaar in de airfryer en meng met 2 el. olijfolie. Bak de plakjes 10 minuten op 160 C.

Voeg ondertussen de pepers, koriander, knoflook, water en limoensap samen in een blender en maal grof. Voeg hierna de fijngehakte bosui en zout toe en meng alles door elkaar.

Druk ze vervolgens voorzichtig plat met de onderkant van een pan. Bak ze nu nog eens 10 minuten op 180 C totdat ze krokant en goudbruin zijn. Bestrooi met wat zout en bosui.

Serveer de warme tostones met de Aji Criollo-saus erbij.

Eet smakelijk!

Tostones

FRUIT

Bakbanaan

Deze uit de kluiten gewassen bananen verschillen van gewone bananen doordat zij niet rauw gegeten kunnen worden. De bakbanaan is op z’n lekkerst als je wacht tot hij helemaal donker is verkleurd, maar voor sommige gerechten moet hij juist nog groen zijn, zoals bij tostones.

LEES VERDER

Meer recepten