10 personen
15 minuten


500g kippendij (in reepjes)
50 ml hoisinsaus
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 el olie
360g gekookte sushirijst
1 wortel (in slierten of reepjes)
100g wakame
1 rijpe mango (in blokjes gesneden)
2 bosuitjes (in dunne ringetjes gesneden)
1 rijpe avocado (in plakjes of blokjes gesneden)
150g edamamebonen
Sap van 1 limoen
Furikake
Sriracha-mayonaise

Overloaded Pokébowl

Meng de kip met de hoisinsaus en knoflook en laat minstens 15 minuten in de koelkast marineren. Verhit de olie vervolgens in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip ongeveer 6-8 minuten aan elke kant.

Bereid de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking en verdeel deze over vier kommen. Verdeel de kip, wortel, wakame, mango, bosui, avocado en edamame over de rijst. Besprenkel met limoensap en garneer met de furikake en sriracha-mayonaise.

FRUIT

Avocado

De immens populaire avocado is met zijn romige vruchtvlees en licht noot-achtige smaak een echte allemansvriend. Een avocado is erg veelzijdig en kan gebruikt worden in hartige en in zoete gerechten.

LEES VERDER

GROENTE

Edamame

Dit is een heerlijk, eiwitrijk en exotisch tussendoortje! Edamame betekent in de Japanse taal simpelweg ‘boontje’. De boontjes zijn de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant en worden daarom ook wel sojabonen genoemd.

LEES VERDER

Meer recepten