4 personen
15 minuten
2 ons gerookte zalm plakken
100g verse geitenkaas met honing
1 Fingerlime
20g hazelnoten (ongebrand/ongezouten)
2 takjes verse dille
Zalmbonbon met fingerlimes
Leg een stuk transparante folie in een kopje van ongeveer 8 cm rond en 4 cm hoog. Verdeel de plakjes gerookte zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel de geitenkaas met honing erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai strak dicht. Bewaar de zalmbonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
Snijd de dille fijn en hak de hazelnoten in kleine stukjes. Knijp de fingerlimes uit op een klein bordje. Gebruik de fingerlimes, hazelnoten en dille als garnering op de zalmbonbons. Hoeveelheid naar eigen wens.
— FRUIT – CITRUS
Fingerlimes
Fingerlimes kunnen het best worden omschreven als citruskaviaar. Sap barst uit de kleine parels wanneer erop gebeten wordt en resulteert in een fris-zure smaak die het meest lijkt op een combinatie van citroen, limoen en grapefruit.