NIEUWS

Thanksgiving op de menukaart

Hoewel Thanksgiving van oorsprong uit de Verenigde Staten komt, wint het feest ook in Europa steeds meer terrein. Eind november pakken steeds meer restaurants, hotels en delicatessenzaken uit met diners vol comfortfood en warme herfstkleuren. Van klassieke driegangenmenu’s met geroosterde kalkoen tot creatieve variaties met lokale ingrediënten: de Europese horeca laat zien dat dit feest hier net zo gezellig kan zijn.

Tijdens Thanksgiving draait alles om samen zijn en genieten van lekker eten. De kalkoen blijft natuurlijk het stralende middelpunt, maar ook bijgerechten zoals cranberrysaus, gepofte kastanjes, aardappelpuree, zoete aardappelen en pompoentaart mogen niet ontbreken. Met een Europese twist ontstaan verrassende menu’s die traditie en moderniteit perfect combineren.

Voor horecazaken is Thanksgiving een ideale kans om iets bijzonders neer te zetten. Net voor de drukke feestdagen kunnen restaurants, cafés en hotels hun gasten verrassen met een speciaal menu. Het trekt niet alleen expats, maar ook nieuwsgierige locals die eens iets anders willen proberen.

En voor wie een extra feestelijk diner wil serveren? Wij hebben alles in huis om van jouw Thanksgiving een smaakvol succes te maken!

Maïs-mix

PRODUCT

Maïs

Met zijn zoete korrels en talloze toepassingen is dit een fantastische groente. Maar wist je dat maïs eigenlijk helemaal geen groente is maar een graangewas? Er bestaan diverse soorten eetbare maïs. Indian corn is echter niet eetbaar en wordt gebruikt als decoratie om de tafel mee te versieren tijdens een feestelijk diner.

PRODUCT

Cranberry

Deze helderrode glanzende bes staat bekend om haar typische, lichtzure smaak. Voor veel mensen een beetje te zuur om zo te eten, maar heel geschikt voor sap, compote of saus. Wist je dat er in Nederland ook cranberries te vinden zijn? In de 19e eeuw spoelden er overzeese rode bessen aan op Terschelling en deze hebben wortel geschoten.

Cranberry
Aardappel-mix

PRODUCT

Aardappelen

Aardappelen zijn in vele verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze voedzaam zijn en een aangename rijke smaak hebben. Hierdoor is de aardappel een allemansvriend en in veel gerechten toepasbaar. Je kunt er een heerlijke romige puree van maken, maar gebakken, gekookt of gepoft zijn ze ook erg smaakvol.

PRODUCT

Zoete aardappel

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is deze heerlijke, zoete knol geen ‘echte’ aardappel. Zoete aardappelen zijn er in velen kleuren en variëteiten. Zo bestaan paarse, witte, oranje en rode zoete aardappelen. Het is wereldwijd een populair en belangrijk gewas en ontzettend veelzijdig.

Zoete-aardappelen
Pompoen-mix

PRODUCT

Pompoenen

Oranje, groen, grijs.. Pompoenen kom je in allerlei kleuren tegen en zijn vol zoet van smaak met vaak een nootachtig karakter. Ze zijn heerlijk om als groente te eten, maar doen het ook erg goed in een soep. Wil je een keer iets anders proberen, gebruik de pompoenen dan om er een nagerecht mee te maken of als ingrediënt voor gebak. Veelzijdig en smaakvol!

PRODUCT

Flower Sprouts®

Flower Sprouts® zijn een kruising tussen boerenkool en spruiten. Ze hebben de nootachtige smaak van boerenkool en een klein bittertje van spruiten, een heerlijke combinatie! Deze groentjes zien er ook nog eens fantastisch uit met hun groen-paarse kleur.

Flowersprouts
Kastanjes

PRODUCT

Kastanje

‘Ruwe bolster, blanke pit’ is een omschrijving die perfect bij deze noot past. De tamme kastanje is een noot die groeit aan de tamme kastanjeboom en lijken een beetje op grote hazelnoten. Gepofte kastanjes zijn perfect comfort food voor herfstachtige dagen.

PRODUCT

Paddenstoelen

Bij het Thanksgiving diner draait het allemaal om comfort food, nostalgische recepten en herfstachtige ingrediënten. Pompoen, cranberry, maïs, spruitjes, zoete aardappel en… paddenstoelen. Paddenstoelen zijn er in vele soorten en maten en combineren goed met de traditionele gerechten.

Paddenstoelen China