NIEUWS

Tropisch Paasfeest!

We ontwaken langzaam uit onze winterslaap en warmen ons aan de eerste zonnestralen van de lente. De natuur komt weer tot leven en straalt met haar prachtige, levendige kleuren en nieuwe energie. De lente is eindelijk hier en het aftellen tot Pasen is begonnen. Twee dagen vol gezelligheid en samenzijn met familie en vrienden, waarbij we volop genieten van heerlijk eten.

De geur van versgebakken broodjes hangt in de lucht en de winkels liggen vol met vrolijk gekleurde paaseitjes! Alles wordt weer uit de kast gehaald voor een feestelijk gedekte paastafel, maar dit jaar pakken we het net even iets anders aan. We geven het paasfestijn een exotische twist!

De traditionele paasbrunch verandert in een explosie van avontuurlijke smaken! Combineer kleuren en smaken van verre oorden en geef het paasfeest een vleugje exotische warmte. Als inspiratie zetten we onze helden hieronder op een rij en sluiten we af met een verrassend recept voor het paasontbijt of de Paasbrunch. Hop, hop – op naar een Tropisch Paasfeest!

Mangistan salak yoghurt
Mangistan

PRODUCT

Mangistan

Deze bijzondere vrucht staat bekend als één van de lekkerste vruchten ter wereld, die ook nog eens jaarrond verkrijgbaar zijn! Het witte vruchtvlees onder de dikke schil is zacht en lijkt qua smaak en structuur een beetje op lychees. Mangistan wordt kleinschalig geteeld waardoor het een vrij zeldzame vrucht is.

PRODUCT

Salak

Deze bijzondere vrucht trekt meteen de aandacht met zijn slangachtige schil. Onder de stugge schil bevinden zich een aantal witte, knapperige partjes waarvan de smaak zich nog het meest laat vergelijken met ananas.

Salak
Cherimoya

PRODUCT

Cherimoya

Aardbeien met slagroom… Ananas… Banaan… Framboos… De beschrijvingen van de smaakvolle cherimoya lopen nogal uiteen. Maar dat deze hartvormige, groene vrucht lekker is, daar valt bijna niet over te twisten!

PRODUCT

Carambola

De carambola wordt ook wel stervrucht genoemd. Deze vrucht dankt zijn naam aan het feit dat als je er plakjes van snijd deze op een ster lijken. Het vruchtvlees van de carambola is zeer sappig, geel en friszuur. Een rijpe carambola is stevig en heeft een heldergele schil. Hoe geler de schil, hoe zoeter de smaak.

Carambola
Vijgen

PRODUCT

Vijgen

Vijgen zijn een ware delicatesse! Ze combineren fantastisch bij hartige producten zoals kaas of rauwe ham. Vijgen zijn zogenaamde schijnvruchten: gevormd uit de bloembodem en de bloem. Zowel de zaden, als de schil en het vruchtvlees zijn eetbaar.

PRODUCT

Physalis

De physalis is een bijzondere bes gehuld in een papierachtige kelk. Hierdoor heeft de vrucht veel weg van een lampionnetje. De bes is goud-geel en bestaat uit piepkleine, zachte eetbare zaadjes. De smaak kan worden beschreven als zoet-zuur.

Physalis
Kaki

PRODUCT

Kaki

De kaki is een vrolijke, oranje vrucht met zoet, sappig vruchtvlees en een vrij stevige schil. Kaki’s lijken qua uiterlijk wel een beetje op oranje tomaten maar dan met een smaak die iets weg heeft van een abrikoos of mango.

PRODUCT

Mini worteltjes

Mini wortelen zijn beschikbaar in allerlei kleuren, zoals oranje, paars & geel. Het is een knolgewas dat onder de grond groeit. Je kunt hem herkennen aan de langwerpige, ronde stengel van ongeveer 10 tot 12 cm. Mini wortels zijn zoet van smaak en knapperig van structuur.

Mini wortelen

AANRADER

Glaasje Tropisch Geluk

Een paastraktatie vol tropische vruchten en avontuurlijke smaken!