4 personen

45 minuten

1 partje limoen
Tajin of Chilipoeder
Sap van 3 limoenen
60ml sinaasappelsap
1 blikje (Gallo) bier
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
500g garnalen
100g sugarsnaps (in schuine reeptjes)
4 el worcestershiresaus
400ml tomatensap
4 takjes koriander (fijngesneden)
1 avocado (in kleine blokjes)
Peper en zout

Picosita 2.0

Wrijf met een partje limoen over de rand van 4 bierglazen en dip de rand vervolgens in wat Tajin of Chilipoeder.

Bereid de leche de Tigre door de limoensap, sinaasappelsap, bier, knoflook, chilipeper, peper en zout te mixen in een blender. Plaats de garnalen in een kom en giet de Leche de Tigre erover. Laat de garnalen 30 minuten in de koelkast garen in de zuren van de Leche de Tigre.

Voeg de worcestershiresaus, tomatensap, avocado en koriander toe aan de gemarineerde ceviche en meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gamarineerde ceviche gelijkmatig over de bierglazen.

Picosita

GROENTE – BONEN

Sugar snaps

Sugar snaps zijn een kruising tussen doperwten en peultjes. Hierdoor smaken ze zoeter dan peultjes en daar heeft het zijn naam dan ook aan te danken. Je kunt deze peulvrucht in zijn geheel opeten. Het fijne aan sugar snaps is dat ze tijdens het bereiden fris en knapperig blijven.

LEES VERDER

Meer recepten