4 personen
30 minuten
300g verse tonijn (in kleine blokjes gesneden)
1 boomgerijpte mango (in kleine blokjes gesneden)
1 avocado (in kleine blokjes gesneden)
2 el. sojasaus
1el. sesamolie
1 tl. verse gember (fijngehakt)
Garnering:
1 tl. (wasabi)sesamzaadjes
50g kant en klare wakamésalade
Peper en zout
Mango Tango Tuna
Meng de tonijn, boomgerijpte mango, avocado, sojasaus, sesamolie en gember. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Laat ongeveer 10-15 minuten in de koelkast marineren, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Serveer de tonijntartaar op een bord en gebruik hiervoor evt. een serveerring. Garneer met geroosterde (wasabi)sesamzaadjes en de wakamé.
— FRUIT
Boomgerijpte mango
De mango kent veel variëteiten en is er dus in veel verschillende smaken en vormen. Keith en Kent mango’s zijn de meest bekende. De meeste mango’s worden onrijp geplukt en op de plaats van bestemming verder gerijpt, maar er zijn ook zogenaamde boomgerijpte mango’s. Deze mango’s laten ze in het land van herkomst langer aan de boom hangen, totdat ze heerlijk zoet en rijp zijn en de vitamines optimaal. Deze mango’s zijn volgens ons het állerlekkerst.