1 Treviso Tardivo
1 granaatappel
Blauwe kaas pikant
Dragon (fijngesneden)
Pangrattato
1 el olijfolie
20g ongebrande, ongezouten hazelnoten
1/2 oude ciabatta of ander oud brood
Sinaasappelrasp
Dressing
2 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
2 tl grove mosterd
15ml sinaasappelsap
Sinaasappelrasp
Dragon (fijngesneden)
Zout en peper naar smaak
Tardivo Insalata
Dressing:
Begin met het maken van de dressing. Snijd de dragon fijn en rasp een beetje sinaasappelschil. Meng dit samen met de olijfolie, witte wijnazijn en sinaasappelsap door elkaar in een kom tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Begin met het maken van de dressing. Snijd de dragon fijn en rasp wat sinaasappelschil. Meng dit met de olijfolie, witte wijnazijn en sinaasappelsap in een kom tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Pangrattato:
Doe een handvol ongebrande hazelnoten in een keukenmachine. Maal de ciabatta in een keukenmachine tot fijne broodkruimels. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de broodkruimels enkele minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal de pan van het vuur en laat de broodkruimels afkoelen. Meng de sinaasappelrasp erdoor en zet apart.
Salade:
Snijd de onderkant van de Treviso Tardivo af en verwijder de buitenste bladeren. Spoel de bladeren goed af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Leg de bladeren in een mooie saladeschaal. Halveer de granaatappel en verwijder de pitjes, zet deze apart. Snijd de blauwe kaas in stukjes en verdeel deze samen met de granaatappelpitjes over de salade. Besprenkel met de dressing. Werk de salade af met de pangrattato en wat fijngesneden dragon als garnering. Serveer direct om de krokante textuur van de pangrattato te behouden.
Een verfijnd gerecht met een perfecte balans van smaken en texturen, ideaal om elke gelegenheid een feestelijke tintje te geven!
— GROENTE
Treviso Tardivo I.G.P.
Treviso Tardivo wordt gekenmerkt door een rozet van lange smalle bladeren met een brede witte hoofdnerf en bovenaan een smalle bladschijf.
— KRUIDEN
Dragon
Dragon is één van de meest populaire kruidensoorten. Het heeft langwerpige blaadjes die naar anijs smaken. Dragon staat vooral bekend om het feit dat het in de Franse keuken een onmisbaar ingrediënt is.
— FRUIT
Granaatappel
De granaatappel ziet eruit als een grote, roze-rode appel met een leerachtig schild. Wanneer je de vrucht open breekt of snijdt, zie je de ontelbare rode pitjes. Deze pitjes smaken zoet en lichtzuur en hebben een fijne, knapperige bite.