NIEUWS

Italiaanse groente met karakter!

Bella Italia! Bekend om zijn prachtige landschap, pittoreske dorpjes, zonnige klimaat en geliefd om zijn heerlijke Italiaanse keuken. Hier maken ze de lekkerste pasta’s, antipasta’s en pizza’s, vol smaak en met passie bereid. Maar Italië is ook de bakermat van een rijk scala aan smaakvolle en kleurrijke groenten.

Elke streek heeft zijn eigen kenmerkende producten. Door de combinatie van jarenlange kennis en respect voor de natuur krijgen deze groentespecialiteiten hun unieke karakter. Een karakter met een intense smaak en stralend van kleur, authentieke groenten die nergens anders te vinden zijn.

Oogst italiaanse groente
Oogst italiaanse groente

Onder de vele groenten die het land te bieden heeft, zijn er een aantal die uitblinken vanwege hun unieke smaak, uiterlijk en textuur. Groente die alleen in een specifieke regio groeien en op traditionele wijze geoogst worden. Om deze authenticiteit te behouden en de kwaliteit te kunnen garanderen hebben een aantal van deze producten het I.G.P. certificaat gekregen. Dit certificaat geeft aan dat het product afkomstig is uit een specifiek geografisch gebied en voldoet aan specifieke productie-eisen die typisch zijn voor dat gebied.

Of je nu liefhebber bent van bitter, zoet, mild of juist houdt van een beetje pit, met het veelzijdige assortiment van groente die Italië rijk is, is er genoeg te kiezen. Geef je recepten een vleugje Italiaanse authenticiteit, wees creatief en geniet van deze culinaire ervaring!

Viva Italia!

Castelfranco lettuce

GROENTE

Castelfranco I.G.P.

Deze Italiaanse slasoort is voortgekomen uit een kruising tussen roodlof en andijvie. Het is een sla-achtige groente die erg decoratief is. De bladeren van de Castelfranco zijn mooi cremekleurig tot groen, met rode-roze ‘spetters’ erop.

LEES VERDER

GROENTE

Treviso Precoce I.G.P.

Deze prachtige groente is verwant aan de raddichio (roodlof) en heeft dan ook diezelfde kenmerkende, licht bittere smaak. De bladeren zijn donker rood-paars met witte nerven en daardoor zeer decoratief. Treviso Precoce wordt alleen in de regio Veneto geteeld in Italië.

LEES VERDER
Treviso Tardivo chicory with IGP logo
Treviso tardivo chicory with IGP logo

GROENTE

Treviso Tardivo I.G.P.

Treviso Tardivo wordt gekenmerkt door een rozet van lange smalle bladeren met een brede witte hoofdnerf en bovenaan een smalle bladschijf. Daarnaast is deze roodlof rijk aan ijzer, calcium en aan vitamine c.

LEES VERDER

RECEPT

Tardivo Insalata

Met Treviso Tardivo, granaatappelpitjes en dragon

Naar het recept
Raddichio Rosa

GROENTE

Raddichio Rosa

Deze prachtige roze krop uit Italië is verwant aan de raddichio (roodlof). De krop bestaat uit een aantal zijdezachte roze bladeren met in het midden een witte nerf. Raddichio Rosa heeft dezelfde kenmerkende, licht bittere smaak als de andere radicchio-variëteiten, maar smaakt net iets zoeter. Erg smaakvol en door de roze kleur ook een fantastische eyecatcher op je bord!

LEES VERDER

GROENTE

Puntarelle

Puntarelle is een vrolijk uitziende groente die te herkennen is aan de witte stengels en langwerpige dunne bladeren. De smaak kan worden omschreven als nootachtig en bitter. Puntarelle is een groente met een gebruiksaanwijzing, maar absoluut de moeite waard!

LEES VERDER
Puntarelle
Cimi di Rapa

GROENTE

Cime di rapa

Cime di rapa is een heerlijke Mediteraanse groente die lijkt op broccoli, maar ook verwant is aan raapstelen. Ze komen in Italië veel voor in de Apulie-streek. Ze smaken een tikkie bitter en worden in Italië vaak gecombineerd met Orecchiette (schelpjespasta) en pesto.

LEES VERDER

GROENTE

Cavolo Nero

Deze heerlijke koolsoort is afkomstig uit Toscane. De bladeren van de Cavolo Nero zijn smal, ribbelig en prachtig diepgroen. De smaak van deze groente is te vergelijken met die van boerenkool maar dan wat zoeter.

LEES VERDER
Cavolo nero