China

  • Pomelo

Pomelo

2022-02-15T11:33:33+01:00

De pomelo is ontstaan uit een kruising van pompelmoes en grapefruit. De vrucht van de pomelo is een behoorlijk grote, ronde of peervormige citrusvrucht met een gladde, dikke, witgele schil. De smaak is lichtbitter, maar zoeter dan die van de grapefruit. Het vruchtvlees is soms wit en soms rood.

Pomelo2022-02-15T11:33:33+01:00
  • Olifantenknoflook

Olifantenknoflook

2022-06-13T11:14:24+02:00

Zoals de naam al doet vermoeden, is olifantenknoflook een extra grote knoflooksoort. De smaak is iets minder scherp dan het origineel. Gek detail: olifantenknoflook is meer verwant aan de prei dan aan knoflook. 

Olifantenknoflook2022-06-13T11:14:24+02:00
  • Knoflookstrengen

Knoflookstrengen

2022-06-13T11:15:03+02:00

Knoflook wordt vlak na de oogst gevlochten, als het groene loof nog vers is. Hierna wordt het gedroogd en is de streng klaar voor verkoop. Knoflook strengen bestaan uit bollen met teentjes. Knoflook is een echte smaakmaker die niet kan ontbreken in o.a. de Aziatische en Mediterrane keuken.

Knoflookstrengen2022-06-13T11:15:03+02:00
  • Walnoten

Walnoot

2021-09-23T10:02:48+02:00

Walnoten zijn de vruchten van de okkernotenboom. De vrucht wordt omgeven door een harde tweeschalige dop. De smaak van walnoten kan worden omschreven als zacht en lichtzoet. Let wel op je hebt een notenkraker nodig om de harde schil van de noot te breken.

Walnoot2021-09-23T10:02:48+02:00
  • Pijnboompitten

Pijnboompitten

2021-09-23T10:03:01+02:00

Pijnboompitten zijn de zaden van de den. Ze komen van vier verschillende dennensoorten. De pitten zitten in een soort dennenappel aan de pijnboom ze zijn daarom niet van de buitenkant zichtbaar. Het is een essentieel product voor de pesto & capriccio’s.

Pijnboompitten2021-09-23T10:03:01+02:00
  • Pinda

Pinda

2021-09-23T10:04:06+02:00

Pinda’s zijn heerlijke peulvruchten die zacht, zoet en een beetje aards smaken. Botanisch gezien is de pinda geen noot maar een peulvrucht. De pinda’s worden na de oogst gebrand zodat ze gepeld en gegeten kan worden.

Pinda2021-09-23T10:04:06+02:00
  • Pepitapitten

Pepita pitten

2021-09-23T10:04:19+02:00

Pepita pitten zijn de groene pitjes van de pompoen en worden dus ook wel pompoenpitten genoemd. Pepita pitten hebben een mooie donkergroene kleur en de smaak is nootachtig en krokant.

Pepita pitten2021-09-23T10:04:19+02:00
  • Burdock

Burdock

2021-02-25T12:49:23+01:00

Burdock is een geliefd ingrediënt uit de Japanse & Koreaanse keuken. Het zijn langgerekte wortels die tot wel één meter lang kunnen worden! De smaak van burdock is zoet, crunchy en kruidig. In Japan schilt men de wortel niet, maar snijden ze er dunne plakjes van.

Burdock2021-02-25T12:49:23+01:00
  • Naigamo

Naigamo yam

2021-04-01T10:38:31+02:00

De Naigaimo yam is een vrij lichte, knapperige wortel uit de yam-familie. De yam is vooral gewild om de plakkerige, slijmerige vloeistof die eruit komt lopen. In Japanners noemen ze die vrij smaakloze vloeistof ‘tororo’ en wordt het gebruikt om gerechten een glibberige structuur te geven.

Naigamo yam2021-04-01T10:38:31+02:00
  • Jicama yam

Jicama Yam

2022-08-18T12:58:50+02:00

De jicama yam lijkt een beetje op een speelgoedtol. De binnenkant is wit en hij heeft een zandkleurige, dunne schil. De smaak is zoetig en vrij neutraal.

Jicama Yam2022-08-18T12:58:50+02:00
  • Gepelde knoflook

Gepelde knoflook

2022-06-13T11:15:34+02:00

Het handige aan gepelde knoflooktenen is natuurlijk dat je niet zelf meer in de weer hoeft! zeker wanneer je met grote aantallen nodig hebt, zoals in de horeca vaak het geval is, kan dit een hoop tijd besparen.

Gepelde knoflook2022-06-13T11:15:34+02:00
  • shiitake

shiitake

2021-04-01T07:25:11+02:00

Deze Japanse paddenstoel groeide tot voor kort alleen nog maar op omgevallen boomstronken in de bossen van Japan, maar tegenwoordig zijn ze gecultiveerd. De Shiitake is een heerlijke paddenstoel met een dunne stam en platte kop. De smaak is erg rijk, je kunt er vleugjes kastanje en knoflook in terug proeven. En de textuur is romig en vlezig.

shiitake2021-04-01T07:25:11+02:00
  • portabello

Portabello

2021-04-01T07:12:38+02:00

De Portabello is een heerlijke, grote kastanjechampignon. De Portabello heeft een doorsnee van wel 12 cm! Door zijn afmeting is de Portabello heel geschikt om te vullen. Vul deze joekel van een paddenstoel bijvoorbeeld met ei, bonen of noten en gratineer met wat geraspte kaas. Een fijne vleesvervanger!

Portabello2021-04-01T07:12:38+02:00
  • Truffel

Truffel

2021-04-01T07:12:01+02:00

De truffel is misschien wel het állerlekkerste wat de natuur ons te bieden heeft. Deze heerlijk delicatesse is bijzonder zeldzaam en staat bekend om zijn intense geur en smaak. De truffel kan niet gecultiveerd worden en groeit dus alleen in het wild op ondergrondse boomwortels waar een zogenaamde symbiose ontstaat: de perfecte omstandigheden voor het groeien van truffels.

Truffel2021-04-01T07:12:01+02:00
  • Shimeji

Shimeji bruin/wit

2021-02-18T09:39:17+01:00

Shimeji wordt ook wel beukenzwam of bundelzwam genoemd. Shimeji is beschikbaar in wit en bruin. De bruine en witte beukenzwam lijken qua smaak op elkaar, maar hebben een iets andere structuur. Dit komt doordat de witte soort in het donker is gekweekt.

Shimeji bruin/wit2021-02-18T09:39:17+01:00
  • Lotus root

Lotuswortel

2022-06-28T11:08:43+02:00

Lotusbloemen ken je misschien wel als de prachtige, op het water drijvende bloemen. Deze bloemen en bladeren groeien uit de lotuswortel die op de bodem van het water ligt. De smaak lijkt een beetje op die van aardappel, maar is wat zoeter. De lotuswortel is super decoratief doordat er een mooi patroon van luchtkamers verschijnt wanneer hij opengesneden wordt.

Lotuswortel2022-06-28T11:08:43+02:00
  • King Oyster

King Oyster

2021-02-25T14:30:30+01:00

De King Oyster paddenstoel wordt ook wel Eryngii genoemd en is de grootste van alle oesterpaddenstoelen. De stengel van deze paddenstoel is in tegenstelling tot veel andere paddenstoelen niet taai, maar vlezig en smaakvol. Er is ook een mini versie van de King Oyster die net zo lekker, maar iets kleiner is.

King Oyster2021-02-25T14:30:30+01:00
  • Judasoor 500x500

Judasoor

2022-10-10T11:23:47+02:00

Een Judasoor is een zwam die je vaak tegenkomt bij nat en vochtig weer. Zijn naam dankt die aan de Bijbelse figuur ‘Judas Iskariot’ en het feit dat de zwam een beetje op een oor lijkt!

Judasoor2022-10-10T11:23:47+02:00
  • Gember

Gember

2022-11-22T08:02:23+01:00

Gember is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. De frisse, maar scherpe, warme en eigenzinnige smaak geeft body aan tal van gerechten en dranken! Gember is een knol die wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant.

Gember2022-11-22T08:02:23+01:00
  • Edamame

Edamame

2021-03-31T15:53:10+02:00

Dit is een heerlijk, eiwitrijk en exotisch tussendoortje! Edamame betekent in de Japanse taal simpelweg ‘boontje’. De boontjes zijn de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant en worden daarom ook wel sojabonen genoemd. Ze worden vaak gekookt geserveerd bij sushi met wat zeezout en je rist dan met je tanden de boontjes uit de schil.

Edamame2021-03-31T15:53:10+02:00
  • Bamboo shoots

Bamboo shoots

2021-02-25T13:05:41+01:00

In veel Aziatische landen zijn bamboescheuten een onmisbaar ingrediënt. De bamboescheuten worden jong geoogst want als je ze laat groeien is de bamboe niet meer geschikt voor menselijke consumptie; dat moet je ze toch écht aan de pandaberen overlaten…

Bamboo shoots2021-02-25T13:05:41+01:00
  • Nashi peer

Nashi peer

2021-02-26T13:09:08+01:00

Deze gouden peer wordt nashi peer genoemd en staat bekend om zijn heerlijke friszoete en sappige smaak. Het vlees van de nashi peer is wit en knapperig. De schil is heel licht geel en de vorm is, gek genoeg, hetzelfde als een appel.

Nashi peer2021-02-26T13:09:08+01:00
Ga naar de bovenkant