FAQ items aan het laden...

China

  • Knoflook Solo

Solo knoflook

2024-04-18T15:29:04+02:00

Klein van stuk maar groots in smaak; Solo knoflook! Deze kleine bolletjes hebben een diameter van ongeveer 3 cm en smaken vergelijkbaar met traditionele gedroogde knoflook, maar dan iets milder. Wat deze knoflook uniek maakt, is dat er slechts één teentje onder het wit-paarse schilletje verborgen zit, in tegenstelling tot traditionele knoflook met meerdere tenen. Dit bespaart je veel tijd, omdat je nu slechts één teentje hoeft te pellen in plaats van meerdere. Handig!

Solo knoflook2024-04-18T15:29:04+02:00
  • Bamboo shoots

Bamboo shoots

2024-02-05T16:44:57+01:00

In veel Aziatische landen zijn bamboescheuten een onmisbaar ingrediënt. De bamboescheuten worden jong geoogst want als je ze laat groeien is de bamboe niet meer geschikt voor menselijke consumptie; dat moet je ze toch écht aan de pandaberen overlaten…

Bamboo shoots2024-02-05T16:44:57+01:00
  • Lotuswortel

Lotuswortel

2024-02-06T08:53:58+01:00

Lotusbloemen ken je misschien wel als de prachtige, op het water drijvende bloemen. Deze bloemen en bladeren groeien uit de lotuswortel die op de bodem van het water ligt. De smaak lijkt een beetje op die van aardappel, maar is wat zoeter. De lotuswortel is super decoratief doordat er een mooi patroon van luchtkamers verschijnt wanneer hij opengesneden wordt.

Lotuswortel2024-02-06T08:53:58+01:00
  • Naigamo

Iron yam

2024-02-05T16:43:07+01:00

De Iron yam is een vrij lichte, knapperige wortel uit de yam-familie. De yam is vooral gewild om de plakkerige, slijmerige vloeistof die eruit komt lopen. In Japanners noemen ze die vrij smaakloze vloeistof ‘tororo’ en wordt het gebruikt om gerechten een glibberige structuur te geven.

Iron yam2024-02-05T16:43:07+01:00
  • Burdock

Burdock

2024-02-05T16:42:02+01:00

Burdock is een geliefd ingrediënt uit de Japanse & Koreaanse keuken. Het zijn langgerekte wortels die tot wel één meter lang kunnen worden! De smaak van burdock is zoet, crunchy en kruidig. In Japan schilt men de wortel niet, maar snijden ze er dunne plakjes van.

Burdock2024-02-05T16:42:02+01:00
  • Bloemkoolzwam (Cauliflower Mushroom)

Bloemkoolzwam (Cauliflower Mushroom)

2024-05-02T09:59:52+02:00

Met zijn ruige, unieke uitstraling is deze paddenstoel een echte eye-catcher. De bloemkoolzwam is te herkennen aan zijn grillige vorm en sponsachtige uiterlijk. Bloemkoolzwammen hebben een zachte structuur met een sterk, kruidig aroma en een heerlijke, aardse en nootachtige smaak. Een ware delicatesse!

Bloemkoolzwam (Cauliflower Mushroom)2024-05-02T09:59:52+02:00
  • Maitake (Eikhaas)

Eikhaas (Maitake)

2024-05-02T10:01:30+02:00

Eikhaas, ook wel Maitake genoemd, is een paddenstoel met een weelderige vorm die meestal grijs-bruinachtig van kleur is. De naam Maitake komt uit het Japans en betekent letterlijk ‘dansende paddenstoel’ wat terug te zien is in zijn mooie en unieke vorm. Ze hebben een heerlijke aromatische smaak en frisse geur en zijn erg geliefd in de Japanse keuken.

Eikhaas (Maitake)2024-05-02T10:01:30+02:00
  • shiitake

Shiitake

2024-02-05T16:40:35+01:00

Deze Japanse paddenstoel groeide tot voor kort alleen nog maar op omgevallen boomstronken in de bossen van Japan, maar tegenwoordig zijn ze gecultiveerd. De Shiitake is een heerlijke paddenstoel met een dunne stam en platte kop. De smaak is erg rijk, je kunt er vleugjes kastanje en knoflook in terug proeven. En de textuur is romig en vlezig.

Shiitake2024-02-05T16:40:35+01:00
  • King Oyster

Koningsoesterzwam (King Oyster)

2024-05-02T10:02:54+02:00

De Koningsoesterzwam (King Oyster) paddenstoel wordt ook wel Eryngii genoemd en is de grootste van alle oesterpaddenstoelen. De stengel van deze paddenstoel is in tegenstelling tot veel andere paddenstoelen niet taai, maar vlezig en smaakvol. Er is ook een mini versie van de King Oyster die net zo lekker, maar iets kleiner is.

Koningsoesterzwam (King Oyster)2024-05-02T10:02:54+02:00
  • Shimeji

Beukenzwam bruin/wit (Shimeji)

2024-05-02T10:04:47+02:00

Beukenzwam wordt ook wel Shimeji of bundelzwam genoemd. Shimeji is beschikbaar in wit en bruin. De bruine en witte beukenzwam lijken qua smaak op elkaar, maar hebben een iets andere structuur. Dit komt doordat de witte soort in het donker is gekweekt.

Beukenzwam bruin/wit (Shimeji)2024-05-02T10:04:47+02:00
  • Knoflook pulp

Knoflookpulp

2024-04-30T10:41:36+02:00

Knoflookpulp maakt het koken een stuk makkelijker en sneller. Bovendien is het makkelijk te doseren en heeft een heerlijke, intense smaak en aroma en geeft een kick aan tal van gerechten. Het is perfect te combineren met een scala aan kruiden en specerijen, makkelijk in gebruik, en kan zowel rauw als gekookt worden toegevoegd aan gerechten.

Knoflookpulp2024-04-30T10:41:36+02:00
  • Pomelo

Pomelo

2024-02-13T10:56:59+01:00

De pomelo is ontstaan uit een kruising van pompelmoes en grapefruit. De vrucht van de pomelo is een behoorlijk grote, ronde of peervormige citrusvrucht met een gladde, dikke, witgele schil. De smaak is lichtbitter, maar zoeter dan die van de grapefruit. Het vruchtvlees is soms wit en soms rood.

Pomelo2024-02-13T10:56:59+01:00
  • Olifantenknoflook

Olifantenknoflook

2022-06-13T11:14:24+02:00

Zoals de naam al doet vermoeden, is olifantenknoflook een extra grote knoflooksoort. De smaak is iets minder scherp dan het origineel. Gek detail: olifantenknoflook is meer verwant aan de prei dan aan knoflook. 

Olifantenknoflook2022-06-13T11:14:24+02:00
  • Knoflookstrengen

Knoflookstrengen

2024-04-18T13:43:42+02:00

Knoflook wordt vlak na de oogst gevlochten, als het groene loof nog vers is. Hierna wordt het gedroogd en is de streng klaar voor verkoop. Knoflook strengen bestaan uit bollen met teentjes. Knoflook is een echte smaakmaker die niet kan ontbreken in o.a. de Aziatische en Mediterrane keuken.

Knoflookstrengen2024-04-18T13:43:42+02:00
  • Walnoten

Walnoot

2023-02-27T16:14:03+01:00

Walnoten zijn de vruchten van de okkernotenboom. De vrucht wordt omgeven door een harde tweeschalige dop. De smaak van walnoten kan worden omschreven als zacht en lichtzoet. Let wel op je hebt een notenkraker nodig om de harde schil van de noot te breken.

Walnoot2023-02-27T16:14:03+01:00
  • Pijnboompitten

Pijnboompitten

2023-02-27T16:10:07+01:00

Pijnboompitten zijn de zaden van de den. Ze komen van vier verschillende dennensoorten. De pitten zitten in een soort dennenappel aan de pijnboom ze zijn daarom niet van de buitenkant zichtbaar. Het is een essentieel product voor de pesto & capriccio’s.

Pijnboompitten2023-02-27T16:10:07+01:00
  • Pinda

Pinda

2023-02-21T14:56:03+01:00

Pinda’s zijn heerlijke peulvruchten die zacht, zoet en een beetje aards smaken. Botanisch gezien is de pinda geen noot maar een peulvrucht. De pinda’s worden na de oogst gebrand zodat ze gepeld en gegeten kan worden.

Pinda2023-02-21T14:56:03+01:00
  • Pepitapitten

Pepita pitten

2023-02-21T14:54:18+01:00

Pepita pitten zijn de groene pitjes van de pompoen en worden dus ook wel pompoenpitten genoemd. Pepita pitten hebben een mooie donkergroene kleur en de smaak is nootachtig en krokant.

Pepita pitten2023-02-21T14:54:18+01:00
  • Gepelde knoflook

Gepelde knoflook

2023-02-06T16:02:29+01:00

Het handige aan gepelde knoflooktenen is natuurlijk dat je niet zelf meer in de weer hoeft! zeker wanneer je met grote aantallen nodig hebt, zoals in de horeca vaak het geval is, kan dit een hoop tijd besparen.

Gepelde knoflook2023-02-06T16:02:29+01:00
  • Truffel

Truffel

2024-05-02T11:49:09+02:00

De truffel is misschien wel het állerlekkerste wat de natuur ons te bieden heeft. Deze heerlijk delicatesse is bijzonder zeldzaam en staat bekend om zijn intense geur en smaak. De truffel kan niet gecultiveerd worden en groeit dus alleen in het wild op ondergrondse boomwortels waar een zogenaamde symbiose ontstaat: de perfecte omstandigheden voor het groeien van truffels.

Truffel2024-05-02T11:49:09+02:00
  • Judasoor 500x500

Judasoor

2024-05-02T11:59:18+02:00

Een Judasoor is een zwam die je vaak tegenkomt bij nat en vochtig weer. Zijn naam dankt die aan de Bijbelse figuur ‘Judas Iskariot’ en het feit dat de zwam een beetje op een oor lijkt!

Judasoor2024-05-02T11:59:18+02:00
  • Gember

Gember

2023-01-30T11:32:06+01:00

Gember is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. De frisse, maar scherpe, warme en eigenzinnige smaak geeft body aan tal van gerechten en dranken! Gember is een knol die wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant.

Gember2023-01-30T11:32:06+01:00
  • Edamame

Edamame

2023-01-10T10:20:08+01:00

Dit is een heerlijk, eiwitrijk en exotisch tussendoortje! Edamame betekent in de Japanse taal simpelweg ‘boontje’. De boontjes zijn de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant en worden daarom ook wel sojabonen genoemd. Ze worden vaak gekookt geserveerd bij sushi met wat zeezout en je rist dan met je tanden de boontjes uit de schil.

Edamame2023-01-10T10:20:08+01:00
  • Nashi peer

Nashi peer

2024-03-18T14:55:57+01:00

Deze gouden peer wordt nashi peer genoemd en staat bekend om zijn heerlijke friszoete en sappige smaak. Het vlees van de nashi peer is wit en knapperig. De schil is heel licht geel en de vorm is, gek genoeg, hetzelfde als een appel.

Nashi peer2024-03-18T14:55:57+01:00
Ga naar de bovenkant