FAQ items aan het laden...
  • Algenpoeder

Algae powder

2023-04-13T14:18:38+02:00

Algae powder is bijzonder geschikt om aan diverse gerechten kleur en smaak toe te voegen. Afhankelijk van het hoofdingrediënt, voegen het een ziltige subtiele vissmaak toe. Maar in combinatie met witte chocolade juist een zoetig accent. De typisch groene kleur en het mondgevoel maakt Algae powder een unieke aanwinst in de keuken.

Algae powder2023-04-13T14:18:38+02:00
  • Algenvlokken

Algae flakes

2023-04-13T14:17:00+02:00

Algae flakes is bijzonder geschikt om aan diverse gerechten kleur en smaak toe te voegen. Afhankelijk van het hoofdingrediënt, voegt het een ziltige subtiele vissmaak toe. Maar in combinatie met witte chocolade juist een zoetig accent. De typisch groene kleur en het mondgevoel maakt Algae flakes een unieke aanwinst in de keuken.

Algae flakes2023-04-13T14:17:00+02:00
  • Salad Pea

Salad Pea

2023-04-13T14:07:39+02:00

Salad Pea heeft een subtiele smaak van verse doperwten, met een zoete, nootachtige nasmaak en knapperige bite.

Salad Pea2023-04-13T14:07:39+02:00
  • Sakura mix

Sakura Mix

2023-04-13T14:06:13+02:00

Sakura Mix, is een mix voor connaisseurs, waarin een aantal herkenbare en uitgesproken smaken zijn samengevoegd. Met de verschillende cresssoorten uit de Sakura Mix kunt u veel kanten op. Borage Cress past goed bij vis. De smaak van Tahoon Cress komt uitstekend tot zijn recht in combinatie met wild of paddenstoelen. Rock Chives heeft een intense knoflooksmaak, maar dan zonder het knoflookeffect. Sakura Cress en Daikon Cress zijn varianten met een pittige radijssmaak. Je kunt ze samen, maar ook los van elkaar gebruiken met rauwe vis of stevig vlees. Mustard Cress, met een pittige mosterdsmaak, is veelzijdig inzetbare smaak.

Sakura Mix2023-04-13T14:06:13+02:00
  • Sakura Cress

Sakura Cress®

2023-04-13T12:27:36+02:00

Sakura Cress® is de naam voor een eetbare plant. Sakura Cress heeft de smaak van radijs, de mooie diep rode kleur maakt het daarbij een mooie toevoeging op het gerecht.

Sakura Cress®2023-04-13T12:27:36+02:00
  • Rucola Cress

RucolaCress®

2023-04-13T12:16:34+02:00

RucolaCress® is de naam voor een eetbare plant. RucolaCress is zeer sterk van smaak. Het is verbazingwekkend dat zo’n klein plantje zo’n sterke smaak kan hebben. De smaak kan het best beschreven worden als een milde notensmaak met een pittige ondertoon.

RucolaCress®2023-04-13T12:16:34+02:00
  • Rock Chives

Rock Chives®

2023-04-13T11:58:34+02:00

Rock Chives® is de naam voor een eetbare plant. Rock Chives kenmerkt zich door het zwarte dopje op de cress, dit is het zaadhulsje. Het hulsje geeft het product een speels karakter. Rock Chives heeft een fijne knoflooksmaak, die goed tot z’n recht komt bij kruidenboter, olie of taziki.

Rock Chives®2023-04-13T11:58:34+02:00
  • Red Mustard Cress

Red Mustard Cress

2024-10-24T15:38:48+02:00

Red Mustard Cress heeft een milde mosterd smaak met tonen van bloemkool. De cress heeft door de kleur een speels karakter.

Red Mustard Cress2024-10-24T15:38:48+02:00
  • Purperkers Bio

Purperkers (BIO)

2023-04-13T11:43:16+02:00

Purperkers heeft de smaak van kool, de mooie diep rode kleur maakt het daarbij een mooie toevoeging op het gerecht.

Purperkers (BIO)2023-04-13T11:43:16+02:00
  • Persinette Cress

Persinette® Cress

2023-04-13T11:37:02+02:00

Persinette® Cress is de naam voor een eetbare plant. Toepassing vlak voor opdienen voorkomt een bitter effect op het gerecht. Vers gebruik verdient voorkeur boven meekoken, frituren of drogen. De cress verschilt met het traditionele gewas, dat de smaak, door de fijnere structuur van het jonge plantje, veel subtieler is met een aangenaam mondgevoel.

Persinette® Cress2023-04-13T11:37:02+02:00
  • Oyster Leaves

Oyster Leaves

2023-04-13T11:23:27+02:00

Oyster Leaves hebben een enigszins ziltige smaak en doen sterk denken aan oesters. De bijnaam vegetarische oester is hier dan ook op z’n plaats.

Oyster Leaves2023-04-13T11:23:27+02:00
  • Mustard Cresss

Mustard Cress

2023-04-13T11:17:59+02:00

Mustard Cress heeft een sterke wasabi/mosterd smaak. De meerdere kleuren op het blad geven de Cress een unieke uitstraling. Deze variant is geselecteerd op de sterke smaak in de jonge plant.

Mustard Cress2023-04-13T11:17:59+02:00
  • Motti Cress

Motti Cress

2023-04-13T11:13:07+02:00

Motti Cress is een smaakvolle en decoratieve cress en het jonge plantje van een aromatisch kruid dat al eeuwen lang gebruikt wordt en waar veelzijdige combinaties mee te bedenken zijn.

Motti Cress2023-04-13T11:13:07+02:00
  • Moai Caviar

Moai Caviar

2023-04-13T11:05:38+02:00

Een eetbaar zeewier met kleine belletjes op de stelen, die doen denken aan een klein groen trosje druiven of viskuit. De bubbels breken gemakkelijk op de tong, waardoor een licht zoute smaak van zuidelijke zee-frisheid vrijkomt. Bij rauw gebruik is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt met een gelachtig, waterig mondgevoel.

Moai Caviar2023-04-13T11:05:38+02:00
  • Melissa Cress

Melissa Cress

2023-04-13T10:57:24+02:00

Melissa Cress is een mooie, aromatische mix van muntsmaak en heeft, wanneer gekneusd, een subtiele citroengeur die doet denken aan citroen zeste.

Melissa Cress2023-04-13T10:57:24+02:00
  • Lupine Cress

Lupine Cress

2024-10-23T12:06:05+02:00

De Lupine Cress is een perfect te combineren cress. Met zijn stevige bite is het een toevoeging aan zowel warme als koude gerechten.

Lupine Cress2024-10-23T12:06:05+02:00
  • Limon Cress

Limon Cress

2023-04-13T10:41:38+02:00

Limon Cress heeft een heerlijke limoengeur en -smaak. Voor de fijnproever zijn er ook tonen van anijs te herkennen.

Limon Cress2023-04-13T10:41:38+02:00
  • Kyona Mustard Cress

Kyona Mustard Cress

2024-10-23T11:21:51+02:00

Kyona Mustard Cress heeft een milde mosterd smaak met tonen van bloemkool. De cress heeft door de kleur een speels karakter.

Kyona Mustard Cress2024-10-23T11:21:51+02:00
  • Jasmine Blossom

Jasmine Blossom

2023-04-13T10:22:43+02:00

Jasmijn is vooral bekend als ingrediënt voor thee, maar kan op allerlei manieren worden toegepast. Vooral bij hartige gerechten, die iets zoetig van zichzelf hebben, zoals schaal- en schelpdieren, eendenlever of kreeftenbouillon.

Jasmine Blossom2023-04-13T10:22:43+02:00
  • Hummus Leaves

Hummus Leaves

2023-04-13T10:16:18+02:00

Hummus Leaves is het decoratieve, stevige blad van de oorspronkelijke kikkererwt, de bekende basis voor het populaire Hummus.

Hummus Leaves2023-04-13T10:16:18+02:00
  • Honny Cress

Honny® Cress

2023-04-13T10:09:23+02:00

Honny Cress is een honingzoete Cress. De intense zoetheid maakt de Cress uitstekend geschikt voor desserts. De blaadjes hebben een smaak die zuiver in de mond blijft hangen.

Honny® Cress2023-04-13T10:09:23+02:00
  • Hippo Tops

Hippo Tops

2023-04-13T10:06:42+02:00

Hippo Tops is een waterkers selectie, met een paarse tekening aan het uiteinde van de bladeren.

Hippo Tops2023-04-13T10:06:42+02:00
  • Ghoa Cress

Ghoa Cress®

2023-04-13T09:46:08+02:00

Ghoa Cress® is de naam voor een eetbare plant. In Ghoa Cress herkent u een frisse citrussmaak en de milde geur reuk van koriander.

Ghoa Cress®2023-04-13T09:46:08+02:00
  • Gangnam Tops

Gangnam Tops

2023-04-13T09:40:57+02:00

Een decoratief en natuurlijk steeltje met een crunchy en fris mondgevoel. De frisse Gangnam Tops gaan over in een licht bittere smaak die doet denken aan postelein.

Gangnam Tops2023-04-13T09:40:57+02:00
  • Floregano

Floregano®

2023-04-13T09:38:54+02:00

Floregano® is de naam voor een eetbare bloem. Floregano doet je bij de geur al denken aan de Middellandse Zee. De smaak van verse oregano.

Floregano®2023-04-13T09:38:54+02:00
  • Dushi Buttons

Dushi® Buttons

2023-04-13T09:37:01+02:00

Dushi® Buttons is de naam voor een eetbare bloem. Heel zoet, met wat mint en parfum. Eén bolletje op een dessert geeft al een verrassing.

Dushi® Buttons2023-04-13T09:37:01+02:00
  • Dulce mix

Dulce Mix

2023-04-13T09:33:22+02:00

Dulce mix is een mix met vier verschillende cress soorten. Een combinatie van zoet en frisse smaken. De smaken in de Dulce mix lenen zich voor cocktails en desserts, maar kunnen ook gecombineerd worden met vis of salades. Tip: laat iedere smaak goed tot zijn recht komen door de producten individueel te gebruiken.

Dulce Mix2023-04-13T09:33:22+02:00
  • Daikon Cress

Daikon Cress®

2023-04-13T09:31:35+02:00

Daikon Cress is van origine een Japans plantje. De scherpe rettichsmaak maakt Daikon Cress tot een ware smaakmaker.

Daikon Cress®2023-04-13T09:31:35+02:00
  • Cuzco leaves

Cuzco Leaves

2023-04-13T09:29:50+02:00

Cuzco Leaves is een blad met komkommersmaak. Wanneer het rauw gebruikt wordt is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt. Gebruik (gedeeltes) van de bladeren, omdat de steel te sterk van smaak kan zijn.

Cuzco Leaves2023-04-13T09:29:50+02:00
  • Cardamom Leaves

Cardamom Leaves

2023-04-13T09:17:45+02:00

Cardamom Leaves heeft de typische smaak van kaneel zout met een frisse smaak. Cardamom Leaves is een goede toevoeging in dranken.

Cardamom Leaves2023-04-13T09:17:45+02:00
  • Borage Cress

Borage Cress

2023-04-13T09:13:37+02:00

Na het proeven van Borage Cress snapt men waarom de cress in de volksmond ‘komkommerkruid’ genoemd wordt. De cress heeft een onmiskenbare frisse smaak met ziltige tonen van de oester.

Borage Cress2023-04-13T09:13:37+02:00
  • BlinQ Blssom

BlinQ Blossom®

2023-04-13T09:10:53+02:00

BlinQ Blossom is een robuust sappig kruid en met zijn kristalachtige voorkomen een echte blikvanger in het assortiment. De smaak van BlinQ Blossom gaat van fris-ziltig naar zout en past goed bij gerookte gerechten met vlees of vis. Denk bijvoorbeeld aan makreel.

BlinQ Blossom®2023-04-13T09:10:53+02:00
  • Basil Cress

Basil Cress

2023-04-13T09:07:43+02:00

Basil Cress is een krachtige, frisse basilicum cress met milde kruidnagel tonen. Door het jonge blad is de cress in zijn geheel te gebruiken.

Basil Cress2023-04-13T09:07:43+02:00
  • Anise Blossom

Anise Blossom

2023-03-01T16:05:21+01:00

Anise Blossom heeft een anijssmaak met een hint van dragon. De kruidige smaak van dragon is afkomstig van het steeltje, de smaak van anijs zit in de bloem.

Anise Blossom2023-03-01T16:05:21+01:00
  • Accla Cress

Aclla Cress®

2023-03-01T16:00:39+01:00

Aclla Cress heeft een frisse citrusachtige smaak. De cress komt zowel in zoete gerechten als in hartige gerechten goed tot zijn recht.

Aclla Cress®2023-03-01T16:00:39+01:00
  • Adji cress

Adji Cress

2023-03-01T11:31:59+01:00

Adji Cress is de zaailing van de "peperboom", van origine uit Japan, waar de bladeren en bessen van de volwassen plant gebruikt worden voor verschillende toepassingen.

Adji Cress2023-03-01T11:31:59+01:00
  • Ponthier Abrikoos

Ponthier fruit purees – Bergeron Abrikoos

2023-03-01T11:23:51+01:00

Het Rhônedal is van oudsher een grote leverancier van abrikozen. Maison Ponthier selecteerde de Bergeron-abrikoos die afkomstig is uit de Rhônevallei, het perfecte gebied voor deze variëteit. De Bergeron-variëteit produceert abrikozen met een fantastische smaak: pittig, vlezig, smakelijk, zacht en geurig. In de boomgaarden van de partnerboeren wordt de oogst volledig met de hand gedaan in verschillende fasen, zodat het fruit dat ze ontvangen op het hoogtepunt van rijpheid is, beladen met suiker.

Ponthier fruit purees – Bergeron Abrikoos2023-03-01T11:23:51+01:00
  • Affila Cress

Afilla Cress®

2023-02-28T14:02:13+01:00

Affilla Cress kenmerkt zich door de zeer onderscheidende en decoratieve vorm. Affilla Cress is familie van de suikererwt, dat maakt het product goed inzetbaar als erwt-vervanger in gerechten.

Afilla Cress®2023-02-28T14:02:13+01:00
  • Loomi

Loomi

2023-02-09T12:56:45+01:00

Loomi is een kleine limoen die in pekel gekookt wordt totdat ze keihard zijn. Hierdoor krijgen ze een intense citrussmaak, maar dan met een aardse en rokerige ondertoon. Loomi is een hoofdbestanddeel van de Iraanse keuken. Het wordt veel gebruikt door de wereldberoemde chef-kok Yotan Ottolenghi.

Loomi2023-02-09T12:56:45+01:00
Ga naar de bovenkant