Tuinkers (BIO)
Sanne Vermeulen2023-04-18T10:19:27+02:00Tuinkers is een zeer populaire cress, die op talloze manieren gebruikt kan worden.
Tuinkers is een zeer populaire cress, die op talloze manieren gebruikt kan worden.
Het paradepaardje van ons assortiment. Dit veel verkochte artikel is ideaal voor de restaurants die elke maaltijd een eigen karakter willen geven. Shiso Mixed is samengesteld uit Shiso Purple, Shiso Green, Daikon Cress® en Mustard Cress. Deze cressen passen, elk op eigen wijze perfect bij vis, of als garnering in bijvoorbeeld salades.
Sechuan Buttons® is de naam voor een eetbare bloem. Een 'elektrische' ervaring. Het begint met een champagneachtig gevoel op het puntje van de tong. Vervolgens een tintelend en verdovend gevoel op de gehele tong en binnenkant van de wangen met een stortvloed aan speeksel. Kortom een ervaring om nooit te vergeten.
Sea Fennel kan op verschillende manieren worden toegepast. Vanwege de hoge concentratie aan aroma’s, dient het gebruik van Sea Fennel heel gedoseerd gebruikt te worden.
Aikiba® Leaves staan bekend als 'vrouwenvingers, 'jungle-spinazie' of 'ochro' en hebben een licht zuur-bittere smaak. Wanneer de bladeren rauw worden gebruikt is het een schitterende visueel ingredient met een gel-achtig, waterig en papperig mond-gevoel. Gebruik (een deel van) de bladeren voor gel-achtig functie en de stam voor de lichte zoet-zure smaak
Algae powder is bijzonder geschikt om aan diverse gerechten kleur en smaak toe te voegen. Afhankelijk van het hoofdingrediënt, voegen het een ziltige subtiele vissmaak toe. Maar in combinatie met witte chocolade juist een zoetig accent. De typisch groene kleur en het mondgevoel maakt Algae powder een unieke aanwinst in de keuken.
Algae flakes is bijzonder geschikt om aan diverse gerechten kleur en smaak toe te voegen. Afhankelijk van het hoofdingrediënt, voegt het een ziltige subtiele vissmaak toe. Maar in combinatie met witte chocolade juist een zoetig accent. De typisch groene kleur en het mondgevoel maakt Algae flakes een unieke aanwinst in de keuken.
Salad Pea heeft een subtiele smaak van verse doperwten, met een zoete, nootachtige nasmaak en knapperige bite.
Sakura Mix, is een mix voor connaisseurs, waarin een aantal herkenbare en uitgesproken smaken zijn samengevoegd. Met de verschillende cresssoorten uit de Sakura Mix kunt u veel kanten op. Borage Cress past goed bij vis. De smaak van Tahoon Cress komt uitstekend tot zijn recht in combinatie met wild of paddenstoelen. Rock Chives heeft een intense knoflooksmaak, maar dan zonder het knoflookeffect. Sakura Cress en Daikon Cress zijn varianten met een pittige radijssmaak. Je kunt ze samen, maar ook los van elkaar gebruiken met rauwe vis of stevig vlees. Mustard Cress, met een pittige mosterdsmaak, is veelzijdig inzetbare smaak.
Sakura Cress® is de naam voor een eetbare plant. Sakura Cress heeft de smaak van radijs, de mooie diep rode kleur maakt het daarbij een mooie toevoeging op het gerecht.
RucolaCress® is de naam voor een eetbare plant. RucolaCress is zeer sterk van smaak. Het is verbazingwekkend dat zo’n klein plantje zo’n sterke smaak kan hebben. De smaak kan het best beschreven worden als een milde notensmaak met een pittige ondertoon.
Rock Chives® is de naam voor een eetbare plant. Rock Chives kenmerkt zich door het zwarte dopje op de cress, dit is het zaadhulsje. Het hulsje geeft het product een speels karakter. Rock Chives heeft een fijne knoflooksmaak, die goed tot z’n recht komt bij kruidenboter, olie of taziki.
Red Mustard Cress heeft een milde mosterd smaak met tonen van bloemkool. De cress heeft door de kleur een speels karakter.
Purperkers heeft de smaak van kool, de mooie diep rode kleur maakt het daarbij een mooie toevoeging op het gerecht.
Persinette® Cress is de naam voor een eetbare plant. Toepassing vlak voor opdienen voorkomt een bitter effect op het gerecht. Vers gebruik verdient voorkeur boven meekoken, frituren of drogen. De cress verschilt met het traditionele gewas, dat de smaak, door de fijnere structuur van het jonge plantje, veel subtieler is met een aangenaam mondgevoel.
Paztizz Tops® is een ingrediënt met een uitgesproken anijssmaak en een brede toepasbaarheid.
Oyster Leaves hebben een enigszins ziltige smaak en doen sterk denken aan oesters. De bijnaam vegetarische oester is hier dan ook op z’n plaats.
Mustard Cress heeft een sterke wasabi/mosterd smaak. De meerdere kleuren op het blad geven de Cress een unieke uitstraling. Deze variant is geselecteerd op de sterke smaak in de jonge plant.
Motti Cress is een smaakvolle en decoratieve cress en het jonge plantje van een aromatisch kruid dat al eeuwen lang gebruikt wordt en waar veelzijdige combinaties mee te bedenken zijn.
Een eetbaar zeewier met kleine belletjes op de stelen, die doen denken aan een klein groen trosje druiven of viskuit. De bubbels breken gemakkelijk op de tong, waardoor een licht zoute smaak van zuidelijke zee-frisheid vrijkomt. Bij rauw gebruik is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt met een gelachtig, waterig mondgevoel.
Melissa Cress is een mooie, aromatische mix van muntsmaak en heeft, wanneer gekneusd, een subtiele citroengeur die doet denken aan citroen zeste.
Majii® Leaves is de naam voor een eetbaar blad.
De Lupine Cress is een perfect te combineren cress. Met zijn stevige bite is het een toevoeging aan zowel warme als koude gerechten.
Limon Cress heeft een heerlijke limoengeur en -smaak. Voor de fijnproever zijn er ook tonen van anijs te herkennen.
Kyona Mustard Cress heeft een milde mosterd smaak met tonen van bloemkool. De cress heeft door de kleur een speels karakter.
Kikuna® Leaves zijn decoratieve gevederde blaadjes met de heldere smaak van wortel of selderij.
Jasmijn is vooral bekend als ingrediënt voor thee, maar kan op allerlei manieren worden toegepast. Vooral bij hartige gerechten, die iets zoetig van zichzelf hebben, zoals schaal- en schelpdieren, eendenlever of kreeftenbouillon.
Hummus Leaves is het decoratieve, stevige blad van de oorspronkelijke kikkererwt, de bekende basis voor het populaire Hummus.
Honny Cress is een honingzoete Cress. De intense zoetheid maakt de Cress uitstekend geschikt voor desserts. De blaadjes hebben een smaak die zuiver in de mond blijft hangen.
Hippo Tops is een waterkers selectie, met een paarse tekening aan het uiteinde van de bladeren.
Ghoa Cress® is de naam voor een eetbare plant. In Ghoa Cress herkent u een frisse citrussmaak en de milde geur reuk van koriander.
Tuinkers is een zeer populaire cress, die op talloze manieren gebruikt kan worden.
Een decoratief en natuurlijk steeltje met een crunchy en fris mondgevoel. De frisse Gangnam Tops gaan over in een licht bittere smaak die doet denken aan postelein.
Floregano® is de naam voor een eetbare bloem. Floregano doet je bij de geur al denken aan de Middellandse Zee. De smaak van verse oregano.
Dushi® Buttons is de naam voor een eetbare bloem. Heel zoet, met wat mint en parfum. Eén bolletje op een dessert geeft al een verrassing.
Dulce mix is een mix met vier verschillende cress soorten. Een combinatie van zoet en frisse smaken. De smaken in de Dulce mix lenen zich voor cocktails en desserts, maar kunnen ook gecombineerd worden met vis of salades. Tip: laat iedere smaak goed tot zijn recht komen door de producten individueel te gebruiken.
Daikon Cress is van origine een Japans plantje. De scherpe rettichsmaak maakt Daikon Cress tot een ware smaakmaker.
Cuzco Leaves is een blad met komkommersmaak. Wanneer het rauw gebruikt wordt is het een visueel aantrekkelijk ingrediënt. Gebruik (gedeeltes) van de bladeren, omdat de steel te sterk van smaak kan zijn.
Cornabria Blossom® is een lentefrisse verrassing en kleurrijke ingrediënt.
Chilli Cress is met haar scherpe radijssmaak een pittige en decoratieve smaakmaker.
Cardamom Leaves heeft de typische smaak van kaneel zout met een frisse smaak. Cardamom Leaves is een goede toevoeging in dranken.
BroccoCress® heeft een milde broccolismaak. Sommige proevers vinden het ook een beetje radijsachtig.
Na het proeven van Borage Cress snapt men waarom de cress in de volksmond ‘komkommerkruid’ genoemd wordt. De cress heeft een onmiskenbare frisse smaak met ziltige tonen van de oester.
BlinQ Blossom is een robuust sappig kruid en met zijn kristalachtige voorkomen een echte blikvanger in het assortiment. De smaak van BlinQ Blossom gaat van fris-ziltig naar zout en past goed bij gerookte gerechten met vlees of vis. Denk bijvoorbeeld aan makreel.
Basil Cress is een krachtige, frisse basilicum cress met milde kruidnagel tonen. Door het jonge blad is de cress in zijn geheel te gebruiken.
Atsina® Cress is de naam voor een eetbare plant. Atsina Cress heeft een zoete anijssmaak.
Apple Blossom is een decoratief hartvormig bloemetje met de fris zure smaak van groene appels.
Anise Blossom heeft een anijssmaak met een hint van dragon. De kruidige smaak van dragon is afkomstig van het steeltje, de smaak van anijs zit in de bloem.
Aclla Cress heeft een frisse citrusachtige smaak. De cress komt zowel in zoete gerechten als in hartige gerechten goed tot zijn recht.
Adji Cress is de zaailing van de "peperboom", van origine uit Japan, waar de bladeren en bessen van de volwassen plant gebruikt worden voor verschillende toepassingen.
T. +31 174-535353
exotics@bud.nl
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
The Netherlands
T. +31 174-535353
exotics@bud.nl
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
The Netherlands
Privacyverklaring • Terms of use • Leveringsvoorwaarden • © 2025 Website: ZIJ & BLIJ