— NIEUWS
Get ready for Thanksgiving!
De Halloween spullen zijn weer opgeruimd en we kijken uit naar Thanksgiving. In de Verenigde Staten vieren ze deze nationale feestdag op de vierde donderdag van de maand november. Op deze dag zijn ze dankbaar voor de oogst en alle goede dingen in het leven.
Thanksgiving staat in het teken van tijd doorbrengen met familie en samen genieten van een heerlijke maaltijd. We halen het mooie servies tevoorschijn, zorgen voor een feestelijk gedekte tafel en gaan de keuken in voor de bereiding van traditionele Thanksgiving gerechten. De kalkoen speelt tijdens dit feestelijke diner de hoofdrol, maar de bijgerechten zijn zeker net zo lekker en maken dit diner compleet. Denk aan cranberries voor een heerlijke saus, gepofte kastanjes of als vulling, aardappelpuree, zoete aardappel, pompoentaart. Krijg jij al trek? Bekijk hier ons assortiment.
— PRODUCT
Maïs
Met zijn zoete korrels en talloze toepassingen is dit een fantastische groente. Maar wist je dat maïs eigenlijk helemaal geen groente is maar een graangewas? Er bestaan diverse soorten eetbare maïs. Indian corn is echter niet eetbaar en wordt gebruikt als decoratie om de tafel mee te versieren tijdens een feestelijk diner.
— PRODUCT
Cranberry
Deze helderrode glanzende bes staat bekend om haar typische, lichtzure smaak. Voor veel mensen een beetje te zuur om zo te eten, maar heel geschikt voor sap, compote of saus. Wist je dat er in Nederland ook cranberries te vinden zijn? In de 19e eeuw spoelden er overzeese rode bessen aan op Terschelling en deze hebben wortel geschoten.
— PRODUCT
Aardappelen
Aardappelen zijn in vele verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze voedzaam zijn en een aangename rijke smaak hebben. Hierdoor is de aardappel een allemansvriend en in veel gerechten toepasbaar. Je kunt er een heerlijke romige puree van maken, maar gebakken, gekookt of gepoft zijn ze ook erg smaakvol.
— PRODUCT
Zoete aardappel
Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is deze heerlijke, zoete knol geen ‘echte’ aardappel. Zoete aardappelen zijn er in velen kleuren en variëteiten. Zo bestaan paarse, witte, oranje en rode zoete aardappelen. Het is wereldwijd een populair en belangrijk gewas en ontzettend veelzijdig.
— PRODUCT
Pompoenen
Oranje, groen, grijs.. Pompoenen kom je in allerlei kleuren tegen en zijn vol zoet van smaak met vaak een nootachtig karakter. Ze zijn heerlijk om als groente te eten, maar doen het ook erg goed in een soep. Wil je een keer iets anders proberen, gebruik de pompoenen dan om er een nagerecht mee te maken of als ingrediënt voor gebak. Veelzijdig en smaakvol!
— PRODUCT
Meirapen
Deze prachtige bolvormige paars-witte knol heeft ongeveer de grote van een appel. Wanneer de meiraap geoogst wordt verklapt de naam al een beetje… In Mei! Daarom is dit ook een echte lentegroente. Maar de naam kan net zo makkelijk veranderen naar herfstraap tijdens de najaarsoogst.