4 personen
4,5 uur
2 rijpe Ataulfo mango’s (geschild en ontpit)
10g verse muntblaadjes
Garnering:
Geraspte kokos
Muntblaadjes
Ataulfo Granita
Ataulfo mango’s zijn al lekker zoet van zichzelf, daarom kan je suiker achterwege laten in dit recept.
Plaats de mangoblokjes en munt in een blender en mix tot een gladde massa. Giet het mengsel in een ondiepe, vriesbestendige bak en zet zo’n 4 uur in de vriezer. Roer ieder uur goed door met een vork om de granita goed los te krijgen en grote ijskristallen te voorkomen.
Schep de granita in mooie schaaltjes of glazen en garneer met de geraspte kokos en muntblaadjes.
— FRUIT
Ataulfo mango
Ataulfo mango’s staan bekend om hun intense zoetheid, uitgesproken aroma en vooral om hun boterachtige, bijna vezelvrije structuur. Ze zijn wat kleiner van formaat dan normale mango’s en de kleur is goudgeel.
— KRUIDEN
Munt
Munt is een welbekend kruid die erg geliefd is vanwege de frisse mentholsmaak en heerlijke geur. Zo wordt munt vaak gebruikt in muntthee van te maken en wordt veel gebruikt in desserts. Maar het smaakt ook heerlijk in allerlei oosterse, hartige gerechten.