4 personen
2 uur

1 middelgrote flespompoen
100g Gorgonzola (verkruimeld)
80g babyspinazie
2 el. verse tijmblaadjes
2 el. honing
2 el. olijfolie
Peper en zout

BBQ pompoen

Stook de barbecue op tot ongeveer 175-200°C. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Schep de zaden en eventueel vezelig materiaal eruit met een lepel. Je zou twee holle helften klaar moeten hebben om te vullen. Bestrijk elke pompoenhelft met olijfolie en bestrooi met een snufje zout en peper. Grill de helften met de holle kant naar beneden gedurende 1 uur op de barbecue.

Meng ondertussen de Gorgonzola-kaas, tijmblaadjes, spinazie en honing. Verdeel het Gorgonzola-mengsel gelijkmatig over de twee pompoenhelften. Bind de pompoen samen met keukentouw.

Leg de pompoen op de voorverwarmde grill. Sluit het deksel en laat het tot ongeveer 30-40 minuten bakken of tot de pompoen gaar is. Snijd hem voorzichtig in schijven en genieten maar!

BBQ pompoen liggend

POMPOENEN

Flespompoen

Deze flesvormige pompoen smaakt heerlijk zoet en nootachtig. Van binnen is de pompoen prachtig oranje en het vruchtvlees is zacht en vlezig. De schil is eetbaar en er zitten maar weinig draden en zaden in. Makkelijk te bereiden dus!

LEES VERDER

Meer recepten