1 fles

4-6 weken

2 Buddha hands

1 liter wodka

300 ml suikersiroop

Buddhacello

Spoel de Buddha hands af onder de kraan en was ze grondig.

Snijd de Buddha hands in stukjes en doe deze in een schone, glazen pot of fles die je kunt afsluiten. Giet de wodka over de stukken buddha hand heen totdat ze helemaal bedekt zijn met de drank. Sluit de pot af en zet deze weg op een koele, donkere plaats voor circa 2 weken. Wil je een sterkere smaak, laat de buddha hand dan langer weken in de wodka.

Schenk hierna de suikersiroop erbij en roer alles goed door elkaar. Gebruik een zeef om de stukken te verwijderen. Doe de pot dicht en zet deze weer weg voor circa 2-4 weken op een koele, donkere plaats.

Als laatste stap schenk je de drank door een zeef om de resterende deeltjes te verwijderen en er een heldere drank over blijft. De Buddhacello is nu klaar! Schenk het in een schone glazen fles, sluit goed af en bewaar deze in de vriezer. Serveer de Buddhacello als deze ijs- en ijskoud is.

Buddha-cello

CITRUS

Buddha hand

Buddha hand (ook wel Buddha fingers genoemd), is een bijzondere naam voor een bijzonder uitziende vrucht. Een soort citroen ‘gone wild’. Het heeft een zoet, citroenachtig aroma en geen sap of pulp. Het mild smakende witte gedeelte van de Buddha hand is in tegenstelling tot de meeste citrusvruchten niet bitter.

LEES VERDER

Meer recepten