4 personen

50 minuten

250g Chantanay wortelen
1 vel kant-en-klaar bladerdeeg (320-350g)
85g geitenkaas
een half potje tomatenpesto
1 eetlepel olijfolie
paar takjes bieslook
peper en zout

Chantenay wortel & geitenkaas taartjes

Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Snijd de Chantenay wortelen in vieren en stoom ze kort gaar.

Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier en steek de gewenste vormen eruit. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak de bladerdeegvormen circa 12-15 minuten in de oven totdat ze goudbruin geworden zijn. Hoe lang dit duurt verschilt per oven.

Haal de taartbodems uit de oven en bestrijk ze met de tomatenpesto. Leg hier vervolgens de Chantanay wortelen en gesneden geitenkaas op. Besprenkel de taartjes met olijfolie en bestrooi met een snufje zout en peper.

Zet de taartjes terug in de oven en bak ze nog even voor circa 5-7 minuten tot de kaas gesmolten is en de Chantenay wortels warm zijn. Haal ze uit de oven, strooi de fijngehakte bieslook erover en proeven maar!

Chantenay taartjes

GROENTE

Chantenay wortelen

De Chantenay wortel heeft een heerlijke, volle smaak en een goede bite. Ze zijn te herkennen aan de driehoekige vorm, zachte schil en felle kleurtjes. Hoe kleiner en compacter de peentjes zijn hoe beter de smaak is. Ook behoud de wortel zijn paarse, gele of oranje kleur wanneer je ze kookt

LEES VERDER

KRUIDEN

Bieslook

Bieslook heeft een heerlijke uiensmaak. De plant behoort dan ook tot de lookfamilie en is verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Bieslook geeft veel kleur en smaak aan gerechten.

LEES VERDER

Meer recepten