12 personen
45 minuten
Ingrediënten:
12 tortilla’s
2 boomgerijpte mango’s, in blokjes gesneden
2 chayote, kern verwijderd en in blokjes gesneden
1 rode ui, fijngehakt
1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
1 Jalapeñopeper, in ringen gesneden
500 g kipfilet
mexicaanse kruiden
olijfolie
Chayote tostada’s met mangosalsa
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kipfilets in een middelgrote kookpan, overgiet met gekookt water en kook met een deksel afgedekt in ca. 10 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de chayote in ca. 10 minuten zacht en gaar.
Verdeel de tortilla’s over een bakplaat en smeer in met wat olijfolie. Prik er een paar keer in met een vork en bak ze in circa 5 tot 10 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Verhit olijfolie in een tweede koekenpan en bak hierin de ‘pulled chicken’ in een paar minuutjes goudbruin. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, peper en zout.
Meng de mango met de ui en het limoensap.
Meng de chayoten met de limoenrasp en breng op smaak met peper en zout.
Beleg de knapperige tostada’s met chayote, pulled chicken en de mango salsa.
— FRUIT
Chayote
Chayote is een groenschillige gladde peervormige vrucht van ongeveer 7-10 cm groot. Het vruchtvlees van een chayote is groenig-wit en de smaak lijkt een beetje op die van komkommer.