1 persoon

10 minuten

40 ml Dry Gin

30 ml Shiso Leaves / Kaffir Lime Leaves siroop

10 ml limoensap

70 ml gingerbeer

Ijsblokjes

Kaffir Lime en Shiso Green Leaves voor garnering

Cocktail Leaves & Lime

Giet de gin, siroop en het limoensap bij elkaar in een cocktail shaker. Vul de shaker tot de rand met ijsblokjes.

Shake de inhoud ongeveer 12 seconden. Schenk hierna de inhoud door een fijne zeef in een mooi glas en vul aan met gingerbeer en ijsblokjes. Maak je cocktail af met de Kaffir Lime Leaves en Shiso Green Leaves als garnering. Proost!

Voor wat extra spice, kun je bij de garnering nog een rode peper toevoegen.

Cocktail Leaves en Lime

LEAVES, BLOEMEN, SPROUTS & CRESSEN

Shiso Leaves Green

Shiso Leaves Green heet in Japan ‘Ōba’. En er is geen visgerecht denkbaar, waar dit product niet bij geserveerd kan worden. Neem eens een mooi, vers stukje tonijn. Doop dat even licht in de Japanse sojasaus en wikkel er een Shiso blad omheen. Een ware smaaksensatie. Het blad is zeer mild van smaak maar is zeker aanwezig.

LEES VERDER

LEAVES, BLOEMEN, SPROUTS & CRESSEN

Kaffir Lime Leaves

Kaffir Lime Leaves zijn de bladeren van de… Je raadt het al… Kaffir limoen! Deze glanzende, donkergroene blaadjes groeien per bladpaar aan elkaar, met een groter en kleiner blad. De blaadjes worden vaak heel fijn gesneden verwerkt in gerechten of mee gestoofd en voor het eten verwijderd.

LEES VERDER

Meer recepten

Geroosterde Tindola met Moringa Pesto2024-01-29T16:06:01+01:00
Tindola met Moringa pesto