Geroosterde Tindola
250 g Tindola, in partjes gesneden
2 el sesamolie
Zout en peper naar smaak
Moringa Pesto
1 kop moringablad, gewassen
1/2 kopje geroosterde pinda’s
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el verse gember, fijngehakt
2 el sojasaus
3 el rijstazijn
1/4 kopje sesamolie
Zout en peper naar smaak
Geroosterde Tindola met Moringa Pesto
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de tindola partjes over een bakplaat en besprenkel ze met de sesamolie. Voet zout en peper toe naar smaak. Rooster de tindola in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze knapperig en lichtbruin zijn.
Ris de blaadjes van de takken en houd wat losse blaadjes apart voor de garnering. Meng alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Schep de geroosterde tindola in een schaal en serveer de pesto erbij. Hak de pinda’s fijn en verdeel deze samen met de losse moringa blaadjes over de tindola partjes en pesto. Dip de geroosterde tindola partjes in de moringa pesto en geniet van deze exotische traktatie!
— GROENTE
Tindola (Tindora)
Tindola komt uit dezelfde familie als de komkommer en heeft qua uiterlijk veel overeenkomsten. Aan de buitenkant een gladde groene schil en aan de binnenkant kleine pitjes. Deze vrucht is een stuk kleiner dan zijn bekende familielid en wordt daarom ook wel mini komkommer genoemd. In tegenstelling tot (mini) komkommers wordt de tindola niet rauw gegeten. Tindola smaakt van zichzelf een klein beetje zuur, maar verder zijn ze vrij neutraal.
— LEAVES
Moringablad
Deze mooie blaadjes zijn de bladeren van de moringaboom, die vaak liefkozend wonderboom wordt genoemd. Moringa wordt steeds populairder als superfood. De plant is namelijk zeer voedzaam en geeft een caffeine-vrije energiekick. Een kopje ‘miracle tea’ in de middag en zeg maar dag tegen je energiecrash!