8 personen
15 minuten
8 dadels
100 g gorgonzola dolce
100 g rauwe ham
25 g pistachenoten
2 takjes verse tijm
Gevulde dadels
Snijd de dadels in het midden in en verwijder de pit. Zorg er hierbij voor dat de dadel niet volledig doorgesneden wordt en aan de onderkant nog aan elkaar zit. Zo kun je de dadel makkelijk vullen en blijft de dadel mooi heel als hapje.
Rooster de pistachenootjes in een pan. Laat ze even afkoelen en hak ze fijn. Vul de dadels met de zachte blauwe kaas en fijngehakte pistachenootjes voor een knapperige bite.
Vouw vervolgens de rauwe ham om de dadels heen en gebruik een takje verse tijm als garnering bovenop. Gebruik de overige tijm en pistachenootjes als decoratie.
— GEDROOGD
Medjoul dadel
Medjoul dadels zijn de vruchten van de dadelpalm die na het oogsten gedroogd worden. Een Medjoul dadel is de koning onder de dadels en een heerlijke traktatie. Ze zijn groter, zachter en smaakvoller dan de meeste dadels.