4 personen
20 minuten


300ml volle (Griekse) yoghurt
4 mangistan, geschild en in stukjes gesneden
2 salak, geschild en in stukjes gesneden, zonder pit.
1,5 el. honing
4 el. granola
2 tl. chiazaad
2 tl. geschaafde kokos
2 tl. fijngehakte pistachenootjes
4 kleine verse muntblaadjes

Glaasje Tropisch Geluk

Doe de yoghurt samen met de stukjes mangistan en salak in een blender en mix tot er een gladde massa ontstaat. Voeg de honing toe en mix nog een keer goed door. Proef en voeg eventueel wat extra honing toe als je de yoghurt wat zoeter wil maken.

Vul de glaasjes laag voor laag. Start met een laagje yoghurt met daar bovenop een laagje granola en herhaal deze stappen vervolgens nog een paar keer, tot het glaasje vol zit, eindig met een laag yoghurt.

Bestrooi als finishing touch met de chiazaad, kokos, pistache en munt.

Zet de glaasjes even in de koelkast om op te stijven of serveer ze direct voor een zachtere textuur. Geniet ervan!

Mangistan salak yoghurt

FRUIT

Mangistan

Deze bijzondere vrucht staat bekend als één van de lekkerste vruchten ter wereld, die ook nog eens jaarrond verkrijgbaar zijn! Het witte vruchtvlees onder de dikke schil is zacht en lijkt qua smaak en structuur een beetje op lychees. Mangistan wordt kleinschalig geteeld waardoor het een vrij zeldzame vrucht is.

FRUIT

Salak

Deze bijzondere vrucht trekt meteen de aandacht met zijn slangachtige schil. Onder de stugge schil bevinden zich een aantal witte, knapperige partjes waarvan de smaak zich nog het meest laat vergelijken met ananas.

Meer recepten