12 schijfjes stokbrood
Olijfolie (om te besprenkelen)
Snufje zeezout
250g ricotta
3-4 el. citroensap
2 tl citroenrasp
Peper en zout naar smaak
2 el. honing
Chilivlokken naar smaak
8-10 physalis, schil verwijderd en gehalveerd
Verse munt voor garnering
1 blik kikkererwten (400g uitgelekt en afgespoeld)
1 rijpe kaki (in blokjes gesneden)
1 teentje knoflook
2 el. tahin
1 el. citroensap
1 tl. komijnpoeder
1 tl. cayennepeper (naar smaak)
Zout naar smaak
2-3 el olijfolie (naar smaak)
Sriracha (naar smaak)
200g mini worteltjes
2 el. granaatappelpitjes
2 el. pistachenootjes (ongezouten en fijngehakt)
Verse munt voor garnering
Kakihummus en Physalis crostini met pit
Crostini’s met whipped citroen-ricotta, hot honey en physalis
Crostini’s:
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de schijfjes stokbrood op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en een snufje zeezout. Rooster de schijfjes brood ca. 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat iets afkoelen.
Whipped citroen-ricotta:
Doe de ricotta, citroensap, citroenrasp en een snuf zout en peper in een blender of gebruik een staafmixer. Mix circa 1-2 minuten tot het mengsel romig en luchtig is.
Hot honey:
Verwarm de honing in een pannetje en roer de chilivlokken er door. Haal van het vuur en laat even trekken.
Besmeer elke crostini royaal met de whipped ricotta. Leg de physalis erop en druppel er wat hot honey over. Garneer met een blaadje munt en strooi er nog wat citroenrasp overheen voor de finishing touch.
Mini worteltjes met pittige kakihummus, granaatappel & pistache
Kakihummus:
Doe de kikkererwten, kaki, tahin, knoflook, citroensap, komijn, cayennepeper, zout, shiracha in een blender en mix glad. Voeg tijdens het draaien olijfolie en eventueel wat water toe voor een smeuïge textuur. Proef en pas de kruiden naar smaak aan.
Smeer de kaki-hummus met een lepel of spatel op een groot bord of houten plank in golvende bewegingen. Decoreer met de granaatappelpitjes, munt en pistache . Serveer de worteltjes erbij en geniet!

— FRUIT
Physalis
De physalis is een bijzondere bes gehuld in een papierachtige kelk. Hierdoor heeft de vrucht veel weg van een lampionnetje. De bes is goud-geel en bestaat uit piepkleine, zachte eetbare zaadjes. De smaak kan worden beschreven als zoet-zuur.
— GROENTE
Mini wortel
Mini wortelen zijn beschikbaar in allerlei kleuren, zoals oranje, paars & geel. Het is een knolgewas dat onder de grond groeit. Je kunt hem herkennen aan de langwerpige, ronde stengel van ongeveer 10 tot 12 cm. Mini wortels zijn zoet van smaak en knapperig van structuur.
— FRUIT
Kaki
De kaki is een vrolijke, oranje vrucht met zoet, sappig vruchtvlees en een vrij stevige schil. Kaki’s lijken qua uiterlijk wel een beetje op oranje tomaten maar dan met een smaak die iets weg heeft van een abrikoos of mango.