4-6 personen
1,5 uur

Pompoenlasagne
1/4 Kabocha pompoen
400g tomatenblokjes uit blik
250g passata
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, fijn gesneden
200g zwarte bonen
2 el. mexicaanse kruiden
1/2 bosui


Tomatillo Salsa
5 tomatillo’s
1 ui, in partjes
1 teentje knoflook
1 peper, zonder zaden
1 avocado
1 limoen, geperst
1/2 bosje koriander

Pompoenlasagne met Mexicaanse twist en tomatillo-avocadosalsa

Pompoenlasagne
Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de Kabocha pompoen en verwijder de zaden. Je hebt voor dit recept maar een kwart van de pompoen nodig, dus gebruik de rest om een lekkere pompoensoep te maken. Snijd de kwart in dunne plakjes met behulp van een mandoline of een scherp mes.

Zet een grote koekepan met olijfolie op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de uien glazig worden. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer vervolgens de zwarte bonen, kruiden, tomatenblokjes en passata erdoor en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen. Meng in een aparte kom de cheddar met de creme fraiche en roer goed door elkaar.

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en begin met een dun laagje van de gehaktsaus. Leg hierop de pompoenplakjes en bedek deze vervolgens met een laag kaassaus. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaassaus bovenop.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar. Verwijder vervolgens de folie en bak nog eens 15 minuten, of tot de kaas goudbruin is en de lasagne gaar is. Garneer met de bosui.

Tomatillo-avocadosalsa
Rooster de tomatillo’s, ui, knoflook en peper in de oven tot ze zacht en licht gebruind zijn. Mix alle ingrediënten voor de salsa in de blender en breng op smaak met peper en zout. Serveer de salsa bij de lasagne.

GROENTE POMPOENEN

Kabocha pompoen

Wat ons betreft de lekkerste pompoen uit ons assortiment! De pompoen is van binnen diep oranje, en heeft een donkergroene schil met lichtgroene strepen. De smaak wordt vaak vergeleken met tamme kastanje maar dan zonder de nare structuur van tamme kastanje. De pompoen is lekker zoet en romig.

LEES VERDER

Meer recepten