3 personen
45 minuten

250 g arborio rijst
200 g shiitake (grof gehakt)
1 l groentebouillon
1 ui (fijngesnipperd)
3 teentjes zwarte knoflook (fijngehakt)
60 ml witte wijn
1 tl saffraan
120 ml kookroom
2 el olijfolie
peper en zout


Garnering:
Parmezaanse kaas

Romige Saffraanrisotto

Bereid de groentebouillon en voeg hier de saffraandraadjes aan toe. Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en zwarte knoflook toe en bak tot deze zacht en glazig is. Voeg de rijst toe aan de pan en roer goed om de rijst te coaten met de boter en olie. Fruit de rijst een paar minuten tot deze glazig is. Blus de rijst af met de witte wijn. Voeg nu een soeplepel saffraanbouillon toe en roer tot de bouillon bijna is opgenomen. Herhaal dit proces steeds opnieuw tot de rijst gaar en romig is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Verhit ondertussen de rest van de boter en olijfolie in een andere pan en bak de shiitake tot ze lichtbruin zijn.

Voeg de kookroom en geraspte Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer tot de saus mooi romig is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in diepe borden en serveer met de shiitakes en wat Parmezaanse kaas.

saffraanrisotto

PADDENSTOELEN

Shiitake

Deze Japanse paddenstoel groeide tot voor kort alleen nog maar op omgevallen boomstronken in de bossen van Japan, maar tegenwoordig zijn ze gecultiveerd. De Shiitake is een heerlijke paddenstoel met een dunne stam en platte kop. De smaak is erg rijk, je kunt er vleugjes kastanje en knoflook in terug proeven. En de textuur is romig en vlezig.

LEES VERDER

Meer recepten