12 tartelettes
30 minuten
400ml kokosmelk (gekoeld)
2 el. poedersuiker
1 tl. vanille-extract
Rasp en sap van 1 limoen
Muntblaadjes (fijngehakt)
2 el. geraspte kokos
12 mini kant-en-klare tartelette bodems
Garnering:
Muntblaadjes
Mini merengues
Limoenschijfjes
Tropische tartelettes
Begin met het maken van de kokosroom. Klop de gekoelde kokosmelk met een elektrische mixer op hoge snelheid totdat er stijve pieken ontstaan. Voeg de poedersuiker, vanille-extract, munt, limoenrasp en 1 el limoensap toe. Klopt nog even door tot alles goed gemengd is.
Vul elke mini tartelette met een lepel geklopte kokosroom. Garneer met de muntblaadjes, mini merengues, kokosrasp en limoen en ze zijn klaar om te serveren!
— FRUIT— CITRUS
Limoen
Limoen, wij zijn er gek op! Deze zure aromatische citrusvrucht is lekker veelzijdig en geeft een instant tropische touch aan ieder gerecht en wordt dan ook over de hele wereld gebruikt. De vrucht is rond en groen met soms een geel ‘buikje’ en bevat 9 geurige partjes.
— KRUIDEN
Munt
Munt is een welbekend kruid die erg geliefd is vanwege de frisse mentholsmaak en heerlijke geur. Zo wordt munt vaak gebruikt in muntthee van te maken en wordt veel gebruikt in desserts. Maar het smaakt ook heerlijk in allerlei oosterse, hartige gerechten.