8 personen

40 minuten

Arepa’s

300g voorgekookt maismeel

450ml water

1 tl. zout

Olijfolie

Salsa

1 Readylicious® mango (in blokjes gesneden)

1 Ugli (in blokjes gesneden)

1 Jalapeño peper (fijngesneden)

10 gr koriander (fijngesneden)

1 limoen (uitgeperst)

Pulled chicken

BBQ saus

400g kipfilet

1.5l kippenbouillon

Ugli Arepa’s

Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met peper en zout.

Kneed met je handen het voorgekookte maismeel met het water en zout tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol er balletjes van en vorm deze vervolgens met natte handen tot platte broodjes. Verhit een koekepan met een laagje olie en bak de broodjes aan beiden zijden in 10 minuten gaar.

Doe de kipfilets in een middelgrote kookpan en overgiet met de bouillon. Kook met een deksel afgedekt in ca. 10 min gaar. Giet af en laat uitlekken. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar. Voeg de barbecuesaus toe aan de kipfilet en verhit nog even kort door in een koekepan met wat olie.

Snijd de arepa’s open en vul deze met de salsa en pulled chicken.

FRUIT – CITRUS

Ugli

Waar de naam ‘ugli’ vandaan komt, is wel duidelijk. Ugli fruit ziet er niet erg appetijtelijk uit met zijn groen-gele, gebobbelde en gerimpelde huid. Maar ‘don’t judge a book by its cover’. De Jamaicaanse citrusvrucht is een zeer smaakvolle, zoete citrusvrucht. Een combinatie van mandarijn, grapefruit en sinaasappel.

LEES VERDER

Meer recepten

Geroosterde Tindola met Moringa Pesto2024-01-29T16:06:01+01:00
Tindola met Moringa pesto