1 persoon

10 minuten

1 verse vijg

2 takjes verse rozemarijn

60 ml gin

1 limoen

ijsblokjes

Tonic

Garnering: partje vijg en takje rozemarijn

Winter Fig Spritz

Snijd de verse vijg in partjes en doe deze samen met een takje rozemarijn in een kom. Druk met de bolle kant van een lepel voorzichtig op de vijgen en rozemarijn zodat de smaken vrij komen en zich kunnen mengen.

Schep dit vervolgens in de cocktailshaker en voeg de gin toe. Snijd de limoen door de midden en knijp deze uit boven de cocktailshaker. Voeg de ijsblokjes toe en shake krachtig tot alle smaken goed door elkaar gemixt zijn.

Zeef de inhoud van de shaker in een glas en schenk naar smaak Tonic erbij. Roer voorzichtig en serveer de cocktail met een schijfje vijg en een takje rozemarijn als garnering om de presentatie compleet te maken. Geniet van deze heerlijke frisse Winter Spice Spritz!

Fig Spritz

FRUIT

Vijgen

Vijgen zijn een ware delicatesse! Ze combineren fantastisch bij hartige producten zoals kaas of rauwe ham. Vijgen zijn zogenaamde schijnvruchten: gevormd uit de bloembodem en de bloem. Zowel de zaden, als de schil en het vruchtvlees zijn eetbaar.

LEES VERDER

KRUIDEN

Rozemarijn

Rozemarijn is een populair kruid welke niet snel smaak verliest. Hierdoor kan je het makkelijk laten meekoken in gerechten. Rozemarijn ruikt heerlijk fris en kruidig en is populair in de Italiaanse en Mediterrane keuken.

LEES VERDER

Meer recepten