Frankrijk
Gerookte knoflook
Wanja Engbersen2023-02-06T16:00:06+01:00Gerookte knoflook is ooit ontstaan om knoflook langer te bewaren, maar tegenwoordig wordt knoflook vooral gerookt vanwege de heerlijke, karakteristieke rookgeur en -smaak.
Frankrijk
Gerookte knoflook is ooit ontstaan om knoflook langer te bewaren, maar tegenwoordig wordt knoflook vooral gerookt vanwege de heerlijke, karakteristieke rookgeur en -smaak.
De Roscoff ui is een mooie, lichtroze ui die zowel rauw als gekookt erg lekker smaakt. De smaak is zoeter dan die van een gewone ui en karameliseert daardoor sneller. De Roscoff ui kent een rijke geschiedenis en in de stad Roscoff wordt nog jaarlijks een feest georganiseerd ter ere van dit heerlijke uitje.
De banaan sjalot is een kruising tussen de ui en de sjalot. Hij heeft een karakteristiek uiterlijk met zijn langwerpige vorm en rosé-gouden buitenkant. De vorm maakt hem erg geschikt voor de horeca omdat je ze in mooie, gelijke ringetjes kunt snijden.
Deze prachtige bolvormige knol heeft ongeveer de grote van een appel. Wanneer de meiraap geoogst wordt verklapt de naam al een beetje… In Mei! Daarom is dit ook een echte lentegroente. Maar de naam kan net zo makkelijk veranderen naar herfstraap tijdens de najaarsoogst.
Een Judasoor is een zwam die je vaak tegenkomt bij nat en vochtig weer. Zijn naam dankt die aan de Bijbelse figuur ‘Judas Iskariot’ en het feit dat de zwam een beetje op een oor lijkt!
Eekhoorntjesbrood wordt ook wel Cèpes genoemd en zijn heerlijk zacht nootachtig van smaak. De hoed van het eekhoorntjesbrood is roodbruin tot donkerbruin van kleur en voelt plakkerig aan. De onderkant is sponzig en het vlees van Cèpes is wit.
Deze bijzonder gevormde knolletjes vallen op het eerste gezicht misschien niet helemaal in de smaak. Ze hebben wel wat weg van maden… Maar laat je niet gek maken door de vorm, want ze zijn ontzettend lekker.
Bieten worden ook wel kroten genoemd zijn fris-zoet met de typerende aardse smaak. Bieten komen in twee variëteiten voor: zomerbieten en winterbieten. Zomerbieten zijn kleiner van stuk dan winterbieten. Bieten zijn er in een aantal prachtige kleuren zoals rood, wit, geel, en chioggia (wit met roze kringen).
Aardperen worden ook wel Jeruzalem artisjokken of topinambur genoemd. Ze staan bekend om hun zoete en nootachtige smaak die doet denken aan de smaak van een artisjok en zelfs oesters! Aardperen zijn een heerlijke vervanger voor aardappelen.
De spaghettipompoen heeft een hele bijzondere eigenschap. Ongekookt lijkt hij nog weinig bijzonder, maar de magie begint wanneer hij gekookt is. Dan verandert het vruchtvlees in dunne slierten die lijken op spaghettislierten. En natuurlijk kan je deze ook zo gebruiken! Een leuk alternatief voor gewone spaghetti.
Deze prachtige pompoen heeft een nootachtige, kruidige smaak die een beetje doet denken aan nootmuskaat, wat natuurlijk de naam verklaart. De muskaatpompoen is een grote gebolde pompoen met een stevige harde schil en oranje vruchtvlees. Binnenin zit de vrucht vol met grote platte zaden. De muskaatpompoen is een pompoen die je met Halloween vaak voorbij ziet komen als decoratie.
IJskruidsla is een slasoort welke afkomstig is uit Frankrijk. IJskruidsla brengt een fijne licht zilte smaak met zich mee. Deze bijzondere sla dankt zijn naam aan de glinsterende blaasjes op de stengels en op de bladeren. Deze blaasjes lijken net bevroren druppeltjes; prachtig toch?
Wat zijn ze leuk he, deze kleine bloemkooltjes. Nadat de bladeren en het stammetje verwijderd is, kan je ze in z’n geheel gebruiken en dat geeft je Hollandse ‘prakkie’ een leuke, culinaire twist. De smaak is net als normale bloemkool zacht en koolachtig met een klein bittertje.
Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Paarse bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De smaak is milder, zoeter en romiger dan zijn witte dubbelganger.
Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Oranje bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De oranje kleur heeft alles te maken met de aanwezigheid van caroteen in de grond. Het ras heeft een diepe oranje kleur en de roosjes zijn iets zachter van smaak.
De Korenaar asperge is een nog vrij onbekende groentesoort. Ze worden ook wel wilde asperges genoemd. Raar maar waar: de Korenaar asperge is helemaal geen asperge, maar de stengels van een hyacinth-achtige. De smaak is naast die van een asperge ook een beetje nootachtig, maar dan kruidiger.
Deze heerlijke, eetbare bloemknoppen zijn een ware delicatesse! Een groente die typisch is voor de Mediterraanse keuken met zijn uitzonderlijk zachte en licht bittere smaak. Artisjokken hebben een gebruiksaanwijzing, maar ze zijn de moeite absoluut waard! De Calico artisjok is groter en ronder dan de normale artisjok.
De aardappel is lang en onregelmatig van vorm en hierdoor wat lastiger om te schillen, maar de smaak maakt dat helemaal goed!
T. +31 174-535353
exotics@bud.nl
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
The Netherlands
T. +31 174-535353
exotics@bud.nl
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
The Netherlands
Privacyverklaring • Terms of use • Leveringsvoorwaarden • © 2021 Website: ZIJ & BLIJ