Guatemala

  • Fingerlimes

Fingerlime

2021-09-23T10:36:42+02:00

Fingerlimes kunnen het best worden omschreven als citruskaviaar. Sap barst uit de kleine parels wanneer erop gebeten wordt en resulteert in een fris-zure smaak die het meest lijkt op een combinatie van citroen, limoen en grapefruit.

Fingerlime2021-09-23T10:36:42+02:00
  • Sugar snaps

Sugar snaps

2021-02-25T13:24:09+01:00

Sugar snaps zijn een kruising tussen doperwten en peultjes. Hierdoor smaken ze zoeter dan peultjes en daar heeft het zijn naam dan ook aan te danken. Je kunt deze peulvrucht in zijn geheel opeten. Het fijne aan sugar snaps is dat ze tijdens het bereiden fris en knapperig blijven.

Sugar snaps2021-02-25T13:24:09+01:00
  • peulen

Peulen

2021-08-19T08:51:43+02:00

Deze platte, knapperige en licht-zoete peulvrucht is niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. Het zijn de jonge peulen van een erwtensoort, maar in tegenstelling tot veel erwtensoorten wordt die niet geoogst voor zijn erwten (want die zijn minuscuul) maar voor de hele peul.

Peulen2021-08-19T08:51:43+02:00
  • Rambutan

Rambutan

2021-03-31T14:41:02+02:00

Met zijn kenmerkende, harige, groen-rode schil trekt de rambutan meteen de aandacht, hij wordt ook wel een harige lychee genoemd. Als je hem opent wordt je verrast met een heerlijke witte, sappige, zoete en aromatische vrucht. De rambutan groeit in trossen aan bomen die wel 20 meter hoog kunnen worden.

Rambutan2021-03-31T14:41:02+02:00
  • Achacha

Achacha

2022-09-15T09:30:01+02:00

De achacha is verwant aan de mangistan en heeft een heerlijke zoetzure smaak die neigt naar perzik of mango.

Achacha2022-09-15T09:30:01+02:00
  • Avocado

Avocado

2021-03-31T14:11:29+02:00

De immens populaire avocado is met zijn romige vruchtvlees en licht nootachtige smaak een echte allemansvriend.

Avocado2021-03-31T14:11:29+02:00
Ga naar de bovenkant