Guatemala

  • Sugar snaps

Sugar snaps

2023-01-10T10:26:09+01:00

Sugar snaps zijn een kruising tussen doperwten en peultjes. Hierdoor smaken ze zoeter dan peultjes en daar heeft het zijn naam dan ook aan te danken. Je kunt deze peulvrucht in zijn geheel opeten. Het fijne aan sugar snaps is dat ze tijdens het bereiden fris en knapperig blijven.

Sugar snaps2023-01-10T10:26:09+01:00
  • peulen

Peulen

2023-04-04T16:01:51+02:00

Deze platte, knapperige en licht-zoete peulvrucht is niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. Het zijn de jonge peulen van een erwtensoort, maar in tegenstelling tot veel erwtensoorten wordt die niet geoogst voor zijn erwten (want die zijn minuscuul) maar voor de hele peul.

Peulen2023-04-04T16:01:51+02:00
  • Rambutan

Rambutan

2023-05-02T09:07:36+02:00

Met zijn kenmerkende, harige, groen-rode schil trekt de rambutan meteen de aandacht, hij wordt ook wel een harige lychee genoemd. Als je hem opent wordt je verrast met een heerlijke witte, sappige, zoete en aromatische vrucht. De rambutan groeit in trossen aan bomen die wel 20 meter hoog kunnen worden.

Rambutan2023-05-02T09:07:36+02:00
  • Achacha

Achacha

2022-12-20T11:39:52+01:00

De achacha is verwant aan de mangistan en heeft een heerlijke zoetzure smaak die neigt naar perzik of mango.

Achacha2022-12-20T11:39:52+01:00
  • Avocado

Avocado

2022-12-20T10:07:25+01:00

De immens populaire avocado is met zijn romige vruchtvlees en licht nootachtige smaak een echte allemansvriend.

Avocado2022-12-20T10:07:25+01:00
Ga naar de bovenkant