Japan

  • Oba / Shiso Leaves

Shiso / Oba Leaves Green

2021-12-15T14:18:58+01:00

Shiso Leaves Green heet in Japan ‘Ōba’. En er is geen visgerecht denkbaar, waar dit product niet bij geserveerd kan worden. Neem eens een mooi, vers stukje tonijn. Doop dat even licht in de Japanse sojasaus en wikkel er een Shiso blad omheen. Een ware smaaksensatie. Het blad is zeer mild van smaak maar is zeker aanwezig.

Shiso / Oba Leaves Green2021-12-15T14:18:58+01:00
  • Hanaho flowers

Hanaho flowers

2021-12-15T13:20:49+01:00

Misschien ben je wel bekend met Shiso Leaves. Deze mooie, grote bladeren zijn de bladeren van de Shiso plant. Deze plant produceert ook eetbare bloemen, genaamd Hana Hijiso, oftewel: Hanaho Flowers. De bloemen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar zijn ook nog eens erg lekker en aromatisch.

Hanaho flowers2021-12-15T13:20:49+01:00
  • Kinome leaves

Kinome Leaves

2022-01-20T08:09:44+01:00

Kinome is het jonge blad van de Sansho (stekelige es). Het heeft een smaak die lijkt op die van kerriebladeren; citrusachtig met een vleugje munt. Bovendien verdooft het de tong, net zoals szechuan-pepers dat doen. Dit verdovende effect wordt veroorzaakt door een verwarring in de zenuwen die 'sanshools' wordt genoemd.

Kinome Leaves2022-01-20T08:09:44+01:00
  • Yuzu

Yuzu

2022-06-01T08:52:50+02:00

De yuzu is een citrus met schil die een aromatische smaak bevat en daarmee mooie accenten geeft aan gerechten. In vergelijking tot de citroen is de yuzu minder scherp. Ook wordt de Yuzu in de Aziatische cultuur gebruikt om mee te badderen. De schil geeft dan een zalig aroma af en kan ervoor zorgen dat je het warmer krijgt, minder verkouden wordt of de geest ontspant. Dit wordt yuzuyu genoemd.

Yuzu2022-06-01T08:52:50+02:00
  • Wasabi

Wasabi

2022-05-19T14:08:45+02:00

De kans is groot dat je nog nooit echte wasabi hebt gegeten. De zakjes wasabi die vaak geserveerd worden bij sushi, zijn vaak gemaakt van het goedkopere broertje van wasabi; de mierikswortel, vergezeld van tal van toevoegingen. Wasabi barst van de umami-smaak.

Wasabi2022-05-19T14:08:45+02:00
  • Myoga

Myoga

2021-07-13T07:33:28+02:00

Myoga wordt ook wel Japanse gember genoemd. Het is het zusje van de gewone gember en wordt geprezen door haar prachtige, delicate bloemknoppen. Deze jonge bloemknoppen groeien direct uit de grond en wanneer je ze laat doorgroeien komen er bloempjes tevoorschijn. De smaak van myoga is een beetje als die van gember, maar milder en met de bite van een sjalotje.

Myoga2021-07-13T07:33:28+02:00
Ga naar de bovenkant