NIEUWS

Heerlijke specialiteiten uit Bella Italia

Stel je een vruchtbaar land voor met een kustlijn van 7.600 km gestreeld door de zee. Dezelfde zeeën die ons de vroegere volken en tradities brachten. Een land wat duizenden jaren historie ademt en waar het hele jaar door de zon schijnt. De bakermat van het mediterrane dieet. Waar de natuur ons royaal smaken, geuren en biodiversiteit schenkt: dit is Italië.

Het seizoen van heerlijke specialiteiten uit Bella Italia gaat weer beginnen. Bekijk hier ons assortiment en laat je inspireren. Delizioso!

Monniksbaard

PRODUCT

Monniksbaard

Monniksbaard wordt ook wel Barba di Frata genoemd, de Italiaanse vertaling van monniksbaard. Monniksbaard heeft een heerlijke, zout-zilte smaak en groeit in zoute moerassen langs het Middellandse zeegebied.

NAAR MONNIKSBAARD

PRODUCT

 Treviso Precoce

Deze prachtige groente is verwant aan de raddichio (roodlof) en heeft dan ook diezelfde kenmerkende, licht bittere smaak. De bladeren zijn donker rood-paars met witte nerven en daardoor zeer decoratief. Treviso Precoce wordt alleen in de regio Veneto geteeld in Italië.

NAAR TREVISO PRECOCE
treviso
Treviso Tardivo

PRODUCT

Treviso tardivo

Treviso tardivo wordt gekenmerkt door een rozet van lange smalle bladeren met een brede witte hoofdnerf en bovenaan een smalle bladschijf. Daarnaast is het een slasoort rijk aan ijzer, calcium en aan vitamine c.

NAAR TREVISO TARDIVO

PRODUCT

Cavolo nero

Deze heerlijke koolsoort is afkomstig uit Toscane. De bladeren van de Cavolo Nero zijn smal, ribbelig en prachtig diepgroen. De smaak van deze groente is te vergelijken met die van boerenkool maar dan wat zoeter.

NAAR CAVOLO NERO
Cavolo nero
Tropea ui

PRODUCT

Tropea ui

De Tropea ui wordt beschouwd als de lekkerste rode uiensoort ter wereld. Het is een prachtige rode ui met een langwerpige vorm. De ui smaakt heerlijk zoet en heeft een sterk aroma. De ui komt uit de Italiaanse stad Tropea, waar veel winkels de vlechten van rode uien hebben uitgestald. De Tropeajam is een gewild souvenir geworden, heerlijk op een bruschetta te eten!

NAAR TROPEA UI

PRODUCT

Borettane ui

Het kenmerk van de Borettane ui is de platte, ovale vorm. In vergelijking met andere uien is de Borettane ui minder scherp en verfijnder van smaak. Het is een oud, Italiaans ras, die zijn oorsprong vindt in de stad Boretto, een klein dorpje aan de rivier de Po.

NAAR BORETTANE UI
Boretana uien
Peperoncino

PRODUCT

Peperoncino peper

Peperoncino is simpelweg de Italiaanse vertaling van het woord chilipeper. De Italiaanse pepertjes zijn vrij heet en scoren 15.000 tot 30.000 op de schaal van Scoville. Elk jaar wordt er in de Calbrische stad Diamante het jaarlijkse Peperoncini-festival gehouden! Hier komen tienduizend mensen op af en er is zelfs een eetwedstijd waar wordt gestreden om wie de meeste peperocini op kan!

NAAR PEPERONCINO PEPER

PRODUCT

Borlotti bonen

Deze feestelijke, roze-gespikkelde boontjes zijn een echte traktatie voor het oog. Maar ook de smaak is fantastisch, heerlijk zoet en nootachtig. In Italië zijn ze zeer geliefd en worden ze verwerkt in pasta, risotto en salades.

NAAR BORLOTTI BONEN
Borlotti bonen
Puntarelle

PRODUCT

Puntarelle

Puntarelle is een vrolijk uitziende groente die te herkennen is aan de witte stengels en langwerpige dunne bladeren. De smaak kan worden omschreven als nootachtig en bitter. Puntarelle is een groente met een gebruiksaanwijzing, maar absoluut de moeite waard!

NAAR PUNTARELLE

PRODUCT

Amalfi citroen

Deze citroen wordt geteeld in de Amalfi-streek in Italië en staat bekend als de meest aromatische citroen ter wereld! De Amalfi citroen is zoeter dan een normale citroen en heeft een eetbare schil. Hij wordt daarom gebruikt bij het maken van de wereldberoemde Limoncello.

NAAR AMALFI CITROEN
Amalfi citroen
Bergamot

PRODUCT

Bergamot

Bergamot wordt ook wel geluksfruit genoemd en is een kruising tussen een citroen en een bittersinaasappel. Het typerende vruchtvlees heeft een kalmerende en opbeurende werking. Niet zo vreemd dus dat deze Italiaanse citrusvrucht veel gebruikt word in parfums, maar ook in de welbekende Earl Grey thee. De citrusvrucht dankt zijn naam aan de plaats waar deze vandaan komt: de Italiaanse stad Bergamo.

NAAR BERGAMOT

PRODUCT

Castelfranco

Deze Italiaanse slasoort is voortgekomen uit een kruising tussen roodlof en andijvie. Het is een sla-achtige groente die erg decoratief is. De bladeren van de Castelfranco zijn mooi cremekleurig tot groen, met rode-roze ‘spetters’ erop.

NAAR CASTELFRANCO
Castelfranco
Cimi di Rapa

PRODUCT

Cime di rapa

Cime di rapa is een heerlijke Mediteraanse groente die lijkt op broccoli, maar ook verwant is aan raapstelen. Ze komen in Italië veel voor in de Apulie-streek. Ze smaken een tikkie bitter en worden in Italië vaak gecombineerd met Orecchiette (schelpjespasta) en pesto.

NAAR CIME DI RAPA

PRODUCT

Etrog

Deze giga citroen is heel bijzonder! Etrog citroenen zijn soms wel 5 keer groter dan een normale citroenen. De kenmerkende, dikke schil is geel en geurend met daaronder een dik, wit mesocarp en het vruchtvlees is lichtgroen. Etrog speelt een belangrijke, rituele rol bij het Joodse loofhuttenfeest.

NAAR ETROG
etrog
Snijbiet

PRODUCT

Snijbiet

De smaak van deze bladgroente is een heerlijke mix van spinazie en rode biet. De stelen komen voor in alle kleuren van de regenboog. Het blad is groen met nerven in de kleuren van de stelen.

NAAR SNIJBIET