12 cupcakes

50 minuten

Voor de cupcakes

150 g zachte bruine suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zuiveringszout
2 tl gemengde kruiden
rasp 1 sinaasappel
2 eieren
150 ml lichte olijfolie
200 g Chantenay (gepureerd in een keukenmachine)

Voor de gekonfijte worteltoppers:
25g boter
25g zachte bruine suiker
12 kleine Chantenay-wortelen
12 kleine muntblaadjes

Voor de kers:
100 g boter, zacht
300 gram roomkaas
100 g poedersuiker, gezeefd
1 tl vanille-extract

Chantenay wortel & roomkaas cupcakes

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met vormpjes.

Meng in een grote mengkom de droge ingrediënten en de sinaasappelschil.

Klop de eieren en de olie door elkaar en roer de droge ingrediënten erdoor met de geraspte wortel.

Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak 20 minuten.

Doe ondertussen boter, suiker en kleine Chantenay-wortelen in een kleine pan en kook gedurende 10 minuten. Lepel op een koelrek en laat afkoelen

Klop voor het glazuur de boter samen met de roomkaas, poedersuiker en vanille.

Als de cakes zijn afgekoeld, spatel je het glazuur over de cakes en leg je de gekonfijte Chantenay-wortelen erop met een muntblaadje.

Chantenay-carrot-cupcakes-3-731x1024 (1)

GROENTE

Chantenay wortelen

De Chantenay wortel heeft een heerlijke, volle smaak en een goede bite. Ze zijn te herkennen aan de driehoekige vorm, zachte schil en felle kleurtjes. Hoe kleiner en compacter de peentjes zijn hoe beter de smaak is. Ook behoud de wortel zijn paarse, gele of oranje kleur wanneer je ze kookt

LEES VERDER

Meer recepten

Geroosterde Tindola met Moringa Pesto2024-01-29T16:06:01+01:00
Tindola met Moringa pesto