2 personen

10 minuten

Fritters

400g gepelde jackfruit

40g bloem

0,5 tl. zout

2 eieren (geklopt)

110g panko broodkruim

150g geraspte kokos

Zonnebloemolie om te frituren

Dip

3 el. mayonaise

Siracha naar smaak

Jackfruit & Kokos fritters

Zet 3 schaaltjes klaar. Meng in één van de schaaltjes de bloem met het zout. Het tweede schaaltje gebruik je voor de geklopte eieren en in het derde schaaltje meng je het panko broodkruim met de geraspte kokos.

Dip de gepelde jackfruit eerst in de bloem, vervolgens in de eieren en als laatst in de panko-kokosmix.

Verhit een laag zonnebloemolie in een grote koekepan op middelhoog vuur. Bak de jackfruit totdat deze goudbruin en krokant is, ongeveer 3 minuten per kant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Meng de mayonaise met de siracha naar smaak en serveer de jackfruit & kokos nuggets met de dip.

FRUIT

Jackfruit

Het is één van de belangrijkste voedseltrends van dit moment: jackfruit. Jackfruit is een geweldige vleesvervanger in de vegetarische en veganistische keuken. Volgens wetenschappers is dit zelfs het ‘wondergewas van de toekomst’. Jackfruit is erg voedzaam en zou een goed alternatief kunnen bieden voor belangrijke voedselbronnen als maïs, tarwe en granen. Een Jackfruit heeft een licht zoete smaak en is geel van binnen.

LEES VERDER

Meer recepten

Geroosterde Tindola met Moringa Pesto2024-01-29T16:06:01+01:00
Tindola met Moringa pesto