1 Meyer citroen
1 Tijger citroen
1 Fingerlime
2 tl Vanillesuiker
1 flesje Elderflower tonic
2 eiwitten
Ijsklontjes
Muntje Saborichi
Saborichi Sunrise
Instructies:
Wrijf de rand van een cocktailglas in met een schijfje Meyer citroen en doop het glas vervolgens in de vanillesuiker om een suikerrandje te creëren.
Snijd de Meyer citroen en de tijgercitroen doormidden. Pers het sap van een Meyer citroen en de helft van de tijgercitroen (bewaar de andere helft voor garnering) in de shaker. Voeg het eiwit toe en schud krachtig (zonder ijs) gedurende ongeveer 15 seconden om een schuimige textuur te creëren.
Voeg 3 tot 4 ijsblokjes toe samen met 2 theelepels vanillesuiker en schud opnieuw tot het goed gekoeld is.
Zeef in het voorbereide glas en vul aan met vlierbloesemtonic.
Snijd de fingerlime doormidden en pers de parels uit in de cocktail. Garneer met een Saborichi® munt en een krul van de tijgercitroenschil. Proost!
Alcoholische variatie:
Volg het originele recept, maar voeg voor het zeven in het glas gin naar smaak toe en schud nogmaals. Proost!

— CITRUS
Fingerlime
Fingerlimes kunnen het best worden omschreven als citruskaviaar. Sap barst uit de kleine parels wanneer erop gebeten wordt en resulteert in een fris-zure smaak die het meest lijkt op een combinatie van citroen, limoen en grapefruit.
— CITRUS
Meyer citroen
Een Meyer citroen is een kruising tussen een citroen en een pomelo/mandarijn hybride. Qua uiterlijk lijkt hij op een gewone citroen, maar dan ietsjes ronder en de kleur is iets meer oranje wanneer hij rijp is. Een meyer citroen is zoeter en minder zuur dan een gewone citroen.
— CITRUS
Tijger citroen
Tijger citroen is een citroen met een bont uiterlijk! Met zijn opvallende groen-geel gestreepte huid is het makkelijk te raden hoe deze citrusvrucht aan zijn naam komt, maar ook van binnen blijft de tijger citroen verrassen: het vruchtvlees heeft namelijk een prachtige zachtroze kleur.
— SPECERIJEN
Vanillebonen
Vanillebonen zijn de zaaddozen van de vanilleorchidee en staan bekend om hun rijke, aromatische en zoete smaak. Ze zijn een essentieel ingrediënt in een breed scala aan culinaire creaties.