2 personen
15 minuten
5 gram wakame
200 gram tofu
4 dl dashi water
3 eetlepels miso
2 fijngehakte lente-uitjes
0,5 gram wakame poeder grof
Shichimi togarashi kruiden op smaak
Wakamé misosoep ‘Japanese style’
Giet het dashi water in een ruime pan en voeg de wakame toe. Breng vervolgens aan de kook. De wakame zal aan volume toenemen dus erg belangrijk om een ruime pan te kiezen.
Meng de misopasta in een kom met een beetje van de soep tot deze helemaal opgelost is.
Verlaag het vuur zodat de soep niet meer kookt. Voeg de opgeloste misopasta en de wakame poeder toe aan de soep.
Doe vervolgens de blokjes tofu bij de soep en voeg naar smaak de Shichimi togarashi kruiden toe.
Verdeel de soep in serveerkommen en werk af met de fijngehakte lente-uitjes.
— ZEEGROENTE
Wakamé
Wakamé is ook wel bekend als Zeevaren en heeft een olijfgroene tot bruine kleur, met een rubberachtig, lang en glad, enkelvoudig blad met golvende randen. De zeegroente kan tot wel twee meter hoog groeien. Wakamé wordt vaak verwerkt tot een heerlijke, Japanse zeewiersalade.