1 pan
90 minuten
1/2 Kabocha pompoen
1 ui (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
50g rode currypasta
500ml groentebouillon
400ml kokosmelk
15g koriander (fijngehakt)
Rawit peper naar smaak (in ringetjes gesneden)
Olijfolie
Spicy Kabocha
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwijder de zaden en draden uit de pompoen en snijd in ca. 2 cm dikke plakken. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak circa 45 minuten tot de pompoen zacht is.
Laat een beetje afkoelen en verwijder vervolgens de schil.
Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoen en currypasta toe aan de pan en roer even door. Voeg vervolgens de kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat dit zo’n 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en schep het in een soepkom. Bestrooi met de verse koriander en rawit peper ringetjes naar smaak en de soep is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!
— POMPOENEN
Kabocha pompoen
Wat ons betreft de lekkerste pompoen uit ons assortiment! De pompoen is van binnen diep oranje, en heeft een donkergroene schil met lichtgroene strepen. De smaak wordt vaak vergeleken met tamme kastanje maar dan zonder de structuur van tamme kastanje. De pompoen is lekker zoet en romig.
— PEPERS
Rawit
Dit pepertje is dan misschien niet de grootste in zijn soort, maar het is zeker niet de mildste. Andere namen voor deze peper zijn Birds-Eye, Piri Piri of Thai Chili. Hij is beschikbaar in de kleuren rood en groen. In de Aziatische keuken wordt hij veel gebruikt als smaakmaker in talloze gerechten.
— KRUIDEN
Koriander
Koriander: you hate it, or you love it. De één kan er geen genoeg van krijgen, terwijl de ander het naar zeepsop vindt smaken. Hoe dat komt schijnt in je genen bepaald te worden. Voor de liefhebbers heeft koriander in ieder geval een typisch frisse en toch zoete smaak.