Mexico

  • Poblano

Poblano

2022-08-23T08:49:00+02:00

Deze peper komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft een heerlijke subtiel pittige smaak, waardoor hij goed te gebruiken is in allerlei gerechten. Het uiterlijk van de Poblano peper heeft wel iets weg van een minipaprika, maar dan pittig. De Poblano peper heeft zijn naam te danken aan het gebied waar ze oorspronkelijk vandaan komen, Puebla Mexico. In de Mexicaanse keuken is dit dan ook belangrijk ingrediënt voor de traditionele mole saus.

Poblano2022-08-23T08:49:00+02:00
  • Groene asperge

Groene asperge

2021-08-13T11:00:47+02:00

Groene asperges zijn iets steviger van smaak dan de witte variant. Wat ook een fijne bijkomstigheid is het feit dat je ze niet hoeft te schillen. Groene asperges danken hun kleur aan het feit dat ze boven de grond groeien en dus in tegenstelling tot de witte asperge wel zonlicht hebben gezien.

Groene asperge2021-08-13T11:00:47+02:00
  • Mango boomgerijpt

Boomgerijpte mango

2022-07-05T10:24:57+02:00

De mango kent veel variëteiten en is er dus in veel verschillende smaken en vormen. Keith en Kent mango's zijn de meest bekende. De meeste mango's worden onrijp geplukt en op de plaats van bestemming verder gerijpt, maar er zijn ook zogenaamde boomgerijpte mango's. Deze mango's laten ze in het land van herkomst langer aan de boom hangen, totdat ze heerlijk zoet en rijp zijn en de vitamines optimaal. Deze mango's zijn volgens ons het állerlekkerst. 

Boomgerijpte mango2022-07-05T10:24:57+02:00
  • Dadels

Medjoul dadel

2022-12-01T14:48:58+01:00

Medjoul dadels zijn de vruchten van de dadelpalm die na het oogsten gedroogd worden. Een Medjoul dadel is de koning onder de dadels en een heerlijke traktatie. Ze zijn groter, zachter en smaakvoller dan de meeste dadels.

Medjoul dadel2022-12-01T14:48:58+01:00
  • Cactusblad

Cactusblad

2021-02-26T15:35:35+01:00

Om Cactusblad te eten moeten eerst de stekels verwijdert worden. Dit kan door met een mesje over de huid van het blad te gaan. Het bereiden van Cactusblad kan op verschillende manieren, zo is het lekker voor op de BBQ of om te koken. Rauw is het cactusblad niet te consumeren.

Cactusblad2021-02-26T15:35:35+01:00
  • Lychees

Lychee

2021-08-16T08:01:08+02:00

De lychee hoort een rode, stevige schil te hebben. Tijdens het rijpen verkleurt de lychee van rozerood naar roodbruin. Hoe lichter de kleur, hoe verser de lychee. Lychees zijn sappig en heerlijk zoet van smaak.

Lychee2021-08-16T08:01:08+02:00
  • Mango Readylicious

Mango

2021-07-19T07:59:55+02:00

De mango kent veel variëteiten en is er dus in veel verschillende smaken en vormen. Keith en Kent mango's zijn de meest bekende. Maar ook Tommy Atkins, Palmer en Shelley zijn heerlijke variëteiten. Het duurt best lang voordat een onrijpe mango rijp en lekker van smaak is. Gelukkig zijn er daarom eetrijpe mango's! Deze mango's van Readylicious® zijn metéén lekker. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.

Mango2021-07-19T07:59:55+02:00
  • Jicama yam

Jicama Yam

2022-08-18T12:58:50+02:00

De jicama yam lijkt een beetje op een speelgoedtol. De binnenkant is wit en hij heeft een zandkleurige, dunne schil. De smaak is zoetig en vrij neutraal.

Jicama Yam2022-08-18T12:58:50+02:00
  • Grapefruit

Grapefruit

2021-09-23T10:37:07+02:00

Grapefruit is een kruising tussen een pompelmoes en een sinaasappel. Voor wie een bittertje wel kan waarderen, is de grapefruit een heerlijk stuk fruit. De citrusvrucht heeft een geel- tot oranjekleurige schil met een roze blosje en het vruchtvlees is rood roze- of wit kleurig.

Grapefruit2021-09-23T10:37:07+02:00
  • Limoen

Limoen

2021-09-23T10:39:23+02:00

Limoen, wij zijn er gek op! Deze zure aromatische citrusvrucht is lekker veelzijdig en geeft een instant tropische touch aan ieder gerecht en wordt dan ook over de hele wereld gebruikt. De vrucht is rond en groen met soms een geel ‘buikje’ en bevat 9 geurige partjes.

Limoen2021-09-23T10:39:23+02:00
  • Tomatillo

Tomatillo

2021-03-31T14:26:43+02:00

De tomatillo wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. De tomatillo lijkt erg op de physalis. De ronde, grote bes wordt omhuld door een gedroogde, strogele, papierachtige kelk.

Tomatillo2021-03-31T14:26:43+02:00
  • Avocado

Avocado

2021-03-31T14:11:29+02:00

De immens populaire avocado is met zijn romige vruchtvlees en licht nootachtige smaak een echte allemansvriend.

Avocado2021-03-31T14:11:29+02:00
Ga naar de bovenkant