FAQ items aan het laden...

Costa Rica

  • Kokosnoot groen 500px

Groene kokosnoten

2024-03-15T08:24:41+01:00

De groene jonge kokosnoot onderscheidt zich van de volwassen kokosnoot door zijn zachte, groene schil en een nog niet volledig ontwikkelde kern. Er zit een dunnere, zachtere laag vruchtvlees in en veel heerlijk, verfrissend kokoswater. Kokoswater zit boordevol elektrolyten, waardoor het de perfecte natuurlijke sportdrank is om te hydrateren.

Groene kokosnoten2024-03-15T08:24:41+01:00
  • Papaya Formosa

Papaja Formosa

2023-10-31T16:17:04+01:00

Deze groot uitgevallen papaja soort kan tot wel 3 kilo zwaar worden. Hij heeft een stevige schil en hij is geel-groen van kleur. Het vruchtvlees is oranje en net zoals bij andere papaja’s bevinden zich daarin zwarte oneetbare, ronde pitjes. De vrucht zelf is zacht en heeft een mild-zoete meloenachtige smaak.

Papaja Formosa2023-10-31T16:17:04+01:00
  • Chayotte

Chayote

2023-09-04T16:09:05+02:00

Chayote is een groenschillige gladde peervormige vruchten ongeveer 7-10 cm groot. Het vruchtvlees van een chayote is groenig-wit en de smaak lijkt een beetje op die van komkommer.

Chayote2023-09-04T16:09:05+02:00
  • Cassave

Cassave

2023-04-04T09:16:01+02:00

De cassave is een grote eetbare wortel. Cassave staat ook bekend onder de namen tapioca, maniok of yucca. De smaak van een cassave kun je vergelijken met die van een aardappel. Daarnaast hebben ze met elkaar gelijk gemeen dat beide veel zetmeel bevatten.

Cassave2023-04-04T09:16:01+02:00
  • suikerriet

Suikerriet

2023-02-06T16:31:08+01:00

Suikerriet is een heel bijzondere grassoort die niet voor niets suikerriet heet; vroeger kauwde men op de stelen om de suiker te proeven. Nederlandse ontdekkingsreizigers waren dan ook verbaasd toen ze in aanraking kwamen met dit riet en noemde het honing waar je geen bijen voor nodig hebt. Qua uiterlijk lijkt het een beetje op bamboe.

Suikerriet2023-02-06T16:31:08+01:00
  • Eddo

Eddo

2023-01-30T10:53:07+01:00

Eddo is de wortel van een tropische plant, een kind uit de tarofamilie. Het heeft een stevige schil en lijkt een beetje op een harige aardappel. De smaak van de eddo lijkt ook op die van een aardappel en wordt vaak omschreven als nootachtig. Eddo kan niet rauw gegeten doordat hij licht giftig is. Maar de smaak is het absoluut waard om eerst te koken, bakken, frituren of stomen.

Eddo2023-01-30T10:53:07+01:00
  • Bakbanaan

Bakbanaan

2023-09-05T13:46:15+02:00

De bakbanaan is een uit de kluiten gewassen banaan. Een groot verschil met de gewone banaan is dat de bakbanaan niet rauw gegeten kan worden.

Bakbanaan2023-09-05T13:46:15+02:00
Ga naar de bovenkant