FAQ items aan het laden...

Duitsland

  • Kissabel appel

Kissabel® appel

2024-01-16T10:45:32+01:00

Kissabel® heeft een intens rode schil en kenmerkende lenticellen (gepigmenteerde puntjes). Maar wat deze appel écht bijzonder maakt is het felrode vruchtvlees en geweldige smaak met smaaktonen van bessen. Kissabel® is veel meer dan een mooie naam; het is een compleet nieuwe appel met een nieuw verhaal.

Kissabel® appel2024-01-16T10:45:32+01:00
  • Mini shanghai paksoi

Shanghai paksoi

2024-04-11T16:11:50+02:00

Shanghai paksoi is een Chinese bladgroente en is familie van de Chinese kool en kan zowel rauw als gekookt gebruikt worden. Ideaal voor Aziatische wokmaaltijden bijvoorbeeld met zalm en zoetzure saus.

Shanghai paksoi2024-04-11T16:11:50+02:00
  • Daslook

Daslook

2023-02-20T16:42:31+01:00

Daslook of knoflookkruid is een heerlijk kruid met een sterke knoflooksmaak en -geur. Dit maakt dat deze groene blaadjes een geweldige smaakmaker zijn voor pasta, pesto en soep. Daslook groeit in de lente in schaduwrijke bossen in Europa, een prachtig gezicht met zijn vrolijke, witte bloemetjes.

Daslook2023-02-20T16:42:31+01:00
  • Daikon

Daikon

2023-09-20T09:56:45+02:00

Daikon is een uit de kluiten gewassen, Aziatische radijs. Daikon heeft een zachte smaak en is minder scherp dan andere radijssoorten. In de Japanse keuken heeft daikon een vaste plek in de keuken.

Daikon2023-09-20T09:56:45+02:00
  • mierikswortel

Mierikswortel

2023-02-07T16:19:29+01:00

Deze scherpe en pittige wortel is populair in landen als Duitsland en Groot-Brittannië en maakt nu ook naam in andere landen. Hij wordt vaak verward met de wasabiwortel omdat ze een vergelijkbaar gevoel van mosterdachtige hitte afgeven. In tegenstelling tot pepers, blijft de hitte van wasabi en mierikswortel niet lang hangen.

Mierikswortel2023-02-07T16:19:29+01:00
  • Pastinaak

Pastinaak

2023-02-06T16:33:53+01:00

De pastinaak is een heerlijke, stevige wortel. De smaak van de pastinaak is ware delicatesse. Intens, aromatisch en zoet. De pastinaak heeft een smaak die nog het meest lijkt op een combinatie van venkel en wortel.

Pastinaak2023-02-06T16:33:53+01:00
  • Choisam

Choisam

2024-04-11T16:06:34+02:00

Deze groene bladgroente heeft een knapperige, frisse en sappige structuur. Deze chinese groente is verwant aan de paksoi, maar ietsje pittiger. De groente laat zich makkelijk bereiden.

Choisam2024-04-11T16:06:34+02:00

Wosun

2024-04-11T16:05:58+02:00

Wosun wordt ook wel stengelsla genoemd. Het blad van de stengelsla is stevig en een beetje bitter. De smaak van de stengels lijkt een beetje op bleekselderij of sla. De structuur is als die van een stevige komkommer zonder zaadjes en de kleur is prachtig doorschijnend groen.

Wosun2024-04-11T16:05:58+02:00
  • meirapen

Meirapen

2024-03-18T16:17:41+01:00

Deze prachtige bolvormige knol heeft ongeveer de grote van een appel. Wanneer de meiraap geoogst wordt verklapt de naam al een beetje… In Mei! Daarom is dit ook een echte lentegroente. Maar de naam kan net zo makkelijk veranderen naar herfstraap tijdens de najaarsoogst.

Meirapen2024-03-18T16:17:41+01:00
  • Spaghettipompoen

Spaghettipompoen

2023-10-13T07:34:14+02:00

De spaghettipompoen heeft een hele bijzondere eigenschap. Ongekookt lijkt hij nog weinig bijzonder, maar de magie begint wanneer hij gekookt is. Dan verandert het vruchtvlees in dunne slierten die lijken op spaghettislierten. En natuurlijk kan je deze ook zo gebruiken! Een leuk alternatief voor gewone spaghetti.

Spaghettipompoen2023-10-13T07:34:14+02:00
  • Snijbiet

Snijbiet

2023-01-09T16:16:47+01:00

De smaak van deze bladgroente is een heerlijke mix van spinazie en rode biet. De stelen komen voor in alle kleuren van de regenboog. Het blad is groen met nerven in de kleuren van de stelen.

Snijbiet2023-01-09T16:16:47+01:00
Ga naar de bovenkant