Inca Invest

PARTNER

Inca Invest

Inca Invest werd in 2012 opgericht als leverancier voor een Franse partner op de markt van Rungis. Aurelie Nalet ontdekte de enorme biodiversiteit van Peru en het feit dat de Peruaanse keuken steeds bekender werd in de gastronomische wereld. “ik begon toen met het exporteren van Peruaanse exotische specialiteiten. Bud Holland was één van de eerste klanten die in ons geloofden en zijn nog steeds onderdeel van ons avontuur.” Aldus Aurelie. Inmiddels is Inca Invest uitgegroeid tot de grootste exporteur van Peruaanse specialties naar Nederland.

 

SOCIAL RESPONSIBILITY

Met respect voor de natuur

Inca Invest werkt samen met kleine producenten en gemeenschappen uit heel Peru: van de kust, tot het Andesgebergte en zelfs uit de jungles. Zo is Inca Invest ook gestart met het planten van Peruaanse pepers bij een Peruaanse familie welke in de jungle leeft. Zij hebben de familie geholpen met het opzetten van 3 hectares met Aji Amarillo, Aji Limo en Rocoto met Global Gap certificering. “We zijn ontzettend trots op ons werk en wat we hebben bereikt hebben met alle Peruanen die betrokken zijn bij dit project.” vertelt Aureli.

Een ander project waar zij erg trots op zijn is hun partnership met ‘Conservamos por natureleza’. Voor iedere doos die zij exporteren, gaat er een percentage naar deze organisatie. Met dit geld wordt de Amazone herbebost en helpen zij kleine gemeenschappen in hun dagelijks leven. Zo leren zij de gemeenschappen ook om de bomen te kweken en beschermen.

PRODUCT

Peruaanse chilipepers

Chilipepers zijn de hoeksteen van de Peruaanse keuken. Chef-koks gebruiken ze niet alleen om pit aan een gerecht te geven, maar ook om die typisch Peruaanse smaak te benadrukken. Peru heeft meer dan 300 verschillende soorten chilipepers. Ze worden vaak gebruikt in ceviche en ze zijn ook perfect voor salsa’s, chili en andere visgerechten.

NAAR AJI LIMO
NAAR AJI AMARILLO
NAAR ROCOTO
Peruaanse-pepers

PRODUCT

Peruaanse knollen

Op 3500 meter boven zeeniveau zijn de inheemse gemeenschappen in het hoge Peruviaanse Andes gebergte in staat geweest millennia van extreem weer te weerstaan. Dit gebied is internationaal gezien een belangrijke bron van biodiversiteit voor alpaca’s, aardappelen en knollen. Er worden ruim 2.000 soorten aardappelen en knollen geteeld in het Andesgebergte.

NAAR OCA
NAAR MASHUA

PRODUCT

Peruaanse Maïs

Maïs wordt al sinds het Inca-tijdperk geteeld in Peru en wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. Tot de vele variëteiten die Peru rijk is, behoren onder andere de variëteiten Choclo en Morado maïs. Choclo mais herken je aan de witte, grote maiskorrels en wordt dan ook vaak ‘giant corn’ genoemd. De romige structuur maakt de mais tot een geliefde en populaire groente in Peru. Zo is ‘Choclo con queso’ (Choclo met kaas) een bekend streetfood gerecht en zijn de grote maiskorrels ook vaak terug te vinden in het wereldberoemde Peruaanse gerecht ceviche. Morado maïs is een prachtige donkerpaarse, bijna zwarte maïskolf uit Peru. De maïskolf is daar immens populair, vooral langs de kust. Het is het belangrijkste ingrediënt voor het traditionele drankje Chicha Morada.

NAAR CHOCLO MAIS
NAAR MORADO MAIS
Peruaanse-maïs

MAAK KENNIS MET EPIFANIO

“Zaaien en oogsten zit in mijn bloed”

Op 3.500 meter boven zeeniveau zijn de inheemse gemeenschappen in het hoge Peruviaanse Andes gebergte in staat geweest millennia van extreem weer te weerstaan. Dit gebied is internationaal gezien een belangrijke bron van biodiversiteit voor alpaca’s, aardappelen en knollen.

Epifanio Laurenio Inga vertelt: “Zaaien en oogsten zit in mijn bloed. Mijn voorouders gingen mij voor en ik begon al in de landbouw toen ik 15 was. We gebruikten daar een chaquitaclla voor, een typisch landbouwwerktuig uit de Andes. We ploegden een groef, zaaiden en na 7 maanden was de aardappel oogst klaar. Hier kennen we geen meststoffen en chemicaliën. Hier laten we de natuur zijn werk doen. Alles wat we zaaien is wordt op natuurlijke wijze geoogst. Wij gebruiken weinig verpakkingen, onze producten worden gepresenteerd in hun eigen, natuurlijke verpakking. “

Van veld tot vork

Van veld tot vork

Cherimoya

PRODUCT

Cherimoya

Aardbeien met slagroom… Ananas… Banaan… Framboos… De beschrijvingen van de smaakvolle cherimoya lopen nogal uiteen. Maar dat deze hartvormige, groene vrucht lekker is, daar valt bijna niet over te twisten! Oorspronkelijk komt de cherimoya uit het Andes gebergte. Daar groeien de vruchten op zo’n 2.500 meter hoogte.

NAAR CHERIMOYA

PRODUCT

Lucuma

Deze vrucht staat al eeuwenlang bekend als het Inca-goud. Het is een groene vrucht ter grote van een appel. Het vruchtvlees van de lucuma is geel-oranje en in het midden van de vrucht zit een grote pit. De smaakt wordt vaak beschreven als pompoen met accenten van vanille en karamel: heel bijzonder dus!

NAAR LUCUMA
Lucuma
Zapote mamey

PRODUCT

Zapote Mamey

Op het eerste gezicht een bijzondere, ovale en ietwat grauwe vrucht. De dikke schil is bruin, leerachtig en voelt ruw aan. De binnenkant is sappig en oranje gekleurd. De krachtige, karamelachtige smaak is verbazend lekker.

NAAR ZAPOTE MAMEY

CONTACT

Word ook partner van Bud Holland

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Neem contact op